ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Ο μεγάλος Αγρινιώτης Κλαρινίστας Μπέκος Μάκης,που ηχογράφησε πάνω από 4.000 τραγούδια ,ταξίδεψε σε όλο το κόσμο και άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στο δημοτικό τραγούδι!


Εντάσσεται μέσα στην πρώτη τριάδα των μεγάλων κλαρίνων και έχει διακριθεί από νεαρή ηλικία, όπως ο Σαλέας και ο Βασιλόπουλος.
Ξεχωρίζει για το στρωτό του παίξιμο, την μουσική του φαντασία και ευαισθησία.
Μπορεί και παίζει όλα τα είδη του ελληνικού τραγουδιού, γι’ αυτό έχει λάβει μέρος σε πολλές μεγάλες μουσικές παραστάσεις με τον Γιώργο Νταλάρα, την Χαρούλα Αλεξίου, την Ελένη Βιτάλη και όλους ανεξαιρέτους τους δημοτικούς.
Έχει ηχογραφήσει πάνω από 4.000 τραγούδια και η συμμετοχή του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία τους.
Έχει ταξιδέψει με τον Νταλάρα και την Αλεξίου σε πολλά ξένα κράτη και με τους δημοτικούς στην Γερμανία, την Αυστραλία, την Αμερική, τον Καναδά, κλπ.

Κατέχει κορυφαία θέση ως μουσικός στα μάτια όλων των καλλιτεχνών, αλλά και ως άνθρωπος είναι πολύ ευχάριστος και συνεργάσιμος.
Πολλά χρόνια συνεργάστηκε με τον Κώστα Σκαφίδα, με τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, το Γιώργο Κόρο, τη Βάσω Χατζή και τον Λευτέρη Ζέρβα. Έχει παίξει στον «Έλατο», στον «Κάβουρα», στη «Βοσκοπούλα», στο «Ελληνικό Γλέντι» στα «Αηδόνια», στο «Πάμε στα κλαρίνα», στα «Αγρίμια», στο «Όνειρο», στη «Νεράϊδα της Αθήνας», στο «Καν – Καν», στην «Σουίτα», στο «Μονσενιέρ», στο «Δώδεκα», στο «Ζυγό», στου «Σκαφίδα», στη «Νύχτα της Αθήνας»στο «Πανόραμα», στις «Εσπερίδες» κ.α.
Ο Μάκης Μπέκος αποτελεί σφραγίδα στο κλαρίνο και το δημοτικό τραγούδι!
Ο μεγάλος Μάκης Μπέκος άφησε την τελευταία του πνοή στις 30/9/2014 και μαζί ενα τεράστιο κενό στη δημοτική μας μουσική!!

http://klarinogr.blogspot.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.