ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο μυστηριώδης “αφρός” έκανε και πάλι την εμφάνισή του στα νερά της Παμβώτιδας.Αποκρουστικό βίντεο!


Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που παρατηρείται η ύπαρξη αυτής της ανεξήγητης “σαπουνάδας”σε διάφορα σημεία της λίμνης ,η εικόνα ωστόσο που αντίκρυσαν τις τελευταίες μέρες περιπατητές στην παραλίμνια περιοχή ,είναι πολύ πιο αποκρουστική σε σχέση με το παρελθόν..

Υπενθυμίζεται ότι με το ίδιο θέαμα είχαν έρθει αντιμέτωποι οι Γιαννιώτες το 2016 και το καλοκαίρι του 2015 .
Σε ανακοίνωσή του το 2016 ο Φορέας Διαχείρησης της Παμβώτιδας, υποδείκνυε ως αιτία του “αφρίσματος” της λίμνης τη ρύπανση σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες,ενώ υπογράμμιζε πως η ορθή διαχείρηση των αστικών και κτηνοτροφικών αποβλήτων θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση στα νερά της λίμνης.

Αρκετοί μάλιστα τότε κάτοικοι εκτιμούσαν ότι πρόκειται για αστικά λύματα που διοχετεύονται στη λίμνη που σε συνδυασμό με το φυτοπλαγτόν δημιουργούν αυτό το καταστροφικό φαινόμενο για το περιβάλλον και το φυσικό “στολίδι” της πόλης .
Δεν ήταν λίγοι οι περιπατητές εχθές το απόγευμα που βλέποντας και πάλι την ίδια εικόνα στα νερά της Παμβώτιδας την απαθανάτισαν με τα κινητά τους τηλέφωνα,ενώ στις μεταξύ τους συζητήσεις κυριαρχούσε η απογοήτευση για την εικόνα που αντίκρυζαν…
Άγνωστη ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει μέχρι σήμερα η ακριβής προέλευση και σύσταση του αφρού ,με το φαινόμενο να κάνει πλέον την εμφάνισή του κάθε χρόνο συντελώντας στην υποβάθμιση των νερών της λίμνης αλλά και της εικόνας στο πιο όμορφο κομμάτι της πόλης των Ιωαννίνων ..

ΠΗΓΗ .epirus-tv-news.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.