ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Οσοι έχουμε μεγαλώσει σε χωριά της Αιτωλοακαρνανίας και ειδικά στο Ξηρόμερο θα θυμόμαστε σίγουρα το γλυκό αυτο των παιδικών μας χρόνων,το γλυκό είχε την τιμητική του σε ημέρες γενεθλιών η επετείων,έτσι γιορτάζαμε τότε απλά και φτωχικά χωρίς πάρτυ χωρίς τουρτες πολυόροφες,με ενα γλυκό φιλί από την ΜΑΝΑ και τον παραδοσιακό χαλβά να μεθάει τον ουρανίσκο!ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΉ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΌ ΤΟ BLOG ΤΗΣ XIROMERITISSAS

Χαλβάς Ξηρομέρου
Υλικά:
1 ποτήρι του νερού λάδι
1 1/2 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι του νερού αλευρι για όλες τις χρήσεις
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Βαζουμε το λάδι,σε αντικολλητικό τηγάνι σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ,αφού ζεσταθεί(όχι να κάψει),ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα,ώσπου να παρει χρώμα.
Εδώ,στο Ξηρόμερο,τον » καίμε» περισσότερο,απ’ οτι σε άλλα μερη,αλλά γίνεται πιο » βαρύς».
Παραλληλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη(σιρόπι).
Ρίχνουμε,προσεχτικά,λίγο-λίγο το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν,ο χαλβάς,ξεκολλάει απο τα τοιχώματα,είναι έτοιμος.
Κατεβάστε απο την φωτιά και φορμάρετε.
Να θυμάστε:τα υλικά για τον χαλβά είναι1.2.3.4
Σε μας η διαφορά είναι στο οτι αντικαθιστούμε το ενα ποτήρι σιμιγδάλι
με αλεύρι.
Αν δεν σας αρέσει τόσο καμμένος κάντε το εξής:κάψτε λίγο το σιμιγδάλι με το αλεύρι και προσθέστε στο σιρόπι 1 1/2 κουταλιά σούπας κακάο και άλλες 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Έτσι,ο χαλβάς ,θα έχει πιο ελαφριά γεύση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *