Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Παγκόσμια πρωτιά για τον Αιτωλοακαρνάνα ορθοπεδικό Βαγγέλη Γάκη (Photos – Video)

Παγκόσμια πρωτιά για τον Αιτωλοακαρνάνα ορθοπεδικό Βαγγέλη Γάκη (Photos – Video)

Παγκόσμια πρωτιά για τον Αιτωλοακαρνάνα ορθοπεδικό Βαγγέλη Γάκη (Photos – Video)
Τον ιατρό ορθοπεδικό Ευάγγελο Γάκη επέλεξε η γνωστή ελβετική εταιρεία Naviswiss να πραγματοποιήσει τις πρώτες επεμβάσεις στον κόσμο με τις εξελιγμένες εφαρμογές του του ρομποτικού της συστήματος με εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη.

Η γνωστή εταιρεία που συνδέεται μόνο με εφαρμογές του μέλλοντος δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της:

«Το σύστημα πλοήγησης ισχίου Naviswiss προσθέτει τον 3D προ-εγχειριτικό σχεδιασμό βάσει ε στο φορητό σύστημα πλοήγησης για την ολική αντικατάσταση ισχίου.

Εκτός από την πλοήγηση ισχίου βασισμένη σε ανατομικά στοιχεία, η Naviswiss εισάγει πλοήγηση με βάση την αξονική τομογραφία. Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει το «Naviplan», ένα εργαλείο προεγχειρητικού σχεδιασμού που αναλύει αυτόματα τα δεδομένα DICOM της αξονικής τομογραφίας και προτείνει την αρχική διαμόρφωση του εμφυτεύματος. Μετά την επανεξέταση και τη λεπτομερή ρύθμιση το προεγχειρητικό σχέδιο μπορεί να μεταφερθεί στο σύστημα πλοήγησης και να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για να εκτελεστεί όπως έχει προγραμματιστεί.
«Η απρόσκοπτη ενσωμάτωση ενός σε αυτόματου προεγχειρητικού σχεδιασμού με το εξαιρετικά εύχρηστο σύστημα πλοήγησης σηματοδοτεί ένα ορόσημο στον έλεγχο ποιότητας για την ορθοπεδική» λέει ο διευθύνων σύμβουλος Jan Stifter, ο οποίος ηγείται της Naviswiss από την είσοδό της στην αγορά πριν από 3 χρόνια.

«Έχουμε αποδείξει την ακρίβεια και την αξιοπιστία της πλοήγησης στο ισχίο με βάση τα ανατομικά στοιχεία σε περισσότερες από 1.500 επεμβάσεις από το 2018. Με την προσθήκη της χειρουργικής με βάση την 3D εικόνα εισερχόμαστε τώρα σε μια εντελώς νέα κατηγορία που μας φέρνει στο ίδιο επίπεδο με τα ρομποτικά συστήματα».

Οι ορθοπεδικοί χειρουργοί μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα μεταξύ της απλής πλοήγησης με βάση το ορόσημο για τα απλά περιστατικά τους ή της πιο εξελιγμένης ροής εργασίας σχεδιασμού και πλοήγησης με βάση την αξονική τομογραφία για τις πιο δύσκολες και πολύπλοκες ανατομίες.

Ο Δρ Ευάγγελος Γάκης στην Κλινική Ψυχικό (Αθήνα) δηλώνει μετά την πρώτη παγκοσμίως εφαρμογή της νέας πλοήγησης με βάση την αξονική τομογραφία: «Η Naviswiss μου επιτρέπει να επιλέγω την καλύτερη μέθοδο για τους ασθενείς μου. Μπορώ να κάνω προεγχειρητικό σχεδιασμό και να αποφασίσω για την πλοήγηση αργότερα. Ανάλογα με την περίπτωση χρησιμοποιώ την ταχύτερη ροή εργασίας με βάση τα ανατομικά στοιχεία ή την πιο εξελιγμένη ροή εργασίας με βάση την αξονική τομογραφία».

Βιογραφικό

Ο ορθοπεδικός Ευάγγελος Γάκης παρέχει καινοτόμες, πρακτικές λύσεις για την εξάλειψη του πόνου στο ισχίο και στο γόνατο. Είναι Ορθοπεδικός Χειρουργός που ειδικεύεται στη χειρουργική θεραπεία των παθήσεων του ισχίου και του γόνατος σε ενήλικες και εφήβους.

Διατελεί Διευθυντής της Ορθοπεδικής κλινικής «Ιατρικό Ψυχικού» | Όμιλος Ιατρικού Αθηνών. Η κλινική συνδυάζει πολυετή εμπειρία και νέες τεχνολογίες.

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ