ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Αναλαμβάνω την ευθύνη ως επιστήμονας, που με εμπιστεύεται πάνω από το 98% των κατοίκων του Αστακού, οι οποίοι με έχουν οικογενειακό τους γιατρό, αφού γνωρίζω πολύ καλά, πως και η σημερινή Δημοτική Αρχή πράττει τα δέοντα, για να έχουμε αρίστης ποιότητας ασφαλές για πόση νερό, να συστήσω μετά λόγου γνώσεως !!!!!
Μπορείτε όχι απλά να το πίνετε εσείς, αλλά και να το δίνεται στα παιδιά σας, χωρίς κανέναν κίνδυνο.!!!!
Κάθε άποψη η οποία κατατίθεται σε δημόσιο διάλογο, ανεξάρτητα από τα κίνητρα του γράφοντος είναι σεβαστή, αρκεί τα αναφερόμενα να είναι αληθή και εάν υπεισέρχονται στοιχεία , τα οποία βασίζονται σε επιστημονική γνώση , τότε η γνώση δεν αρκεί να είναι προσωπική ή όπως ήταν κάποτε κομπογιαννίτικη, αλλά να στηρίζεται στην αποδεικτική επιστήμη!!!!……….
Έτσι λοιπόν σήμερα Επιστημονική Ιατρική Γνώση θεωρείται αποδεκτή, όταν δεν βασίζεται σε μια απλή παρατήρηση ή πληροφορία, αλλά όταν είναι δημοσιευμένη σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά (The Lancet,New England of Medicine και μερικά ακόμη) ή προέρχεται από κατευθυντήριες οδηγίες Εγχώριων ή Ευρωπαϊκών ή Αμερικανικών Επιστημονικών Εταιριών, των οποίων τις οδηγίες όποιος γιατρός δεν εφαρμόσει και κάνει του κεφαλιού του και προκύψει βλάβη της υγείας ή περισσότερο θάνατος του ασθενούς, υφίσταται τεράστιες ποινικές, πειθαρχικές και αστικές κυρώσεις.!!!!
-Στο ερώτημα αν ΘΑ ΜΕΝΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ;
Απαντώ:

Εγώ ζω στον Αστακό μόνιμα από το 1980 και το νερό που πίνουμε μετά το 1989, που ήλθε το νερό από τον Άγιο Δημήτριο είναι κατάλληλο, με την προϋπόθεση ότι η εκάστοτε Δημοτική Αρχή λαμβάνει τα μέτρα που ορίζει ο πολιτεία και η αποδεικτική επιστήμη και είναι σίγουρο πως η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να κατηγορηθεί, ότι δεν λαμβάνει τα δέοντα μέτρα για να έχουμε κατάλληλο πόσιμο νερό!!!!!!
Όμως έχει τεράστιες ευθύνες γιατί ξεμέναμε για πολλές ημέρες από αυτό το πολύτιμο νερό του Αγίου Δημητρίου και υπήρχε δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων.
Στην θητεία μου ως Δήμαρχου Αστακού δεν υπήρξε ούτε μία ημέρα, που να έμεινε ο Αστακός χωρίς νερό και εάν είμαι εγώ Δήμαρχος στο μέλλον γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες του Αστακού, πως δεν θα ξεμείνουν από νερό ούτε μία ημέρα.!!!!
Δεν χρειαζόταν να μας πει o όποιος Δημοσιογράφος ή η Διεύθυνση Υγείας Αιτωλ/νιας, όπως αναφέρεται επί λέξει ότι:
Χρειάζεται όμως να διαχωρίσουμε τον εισπνεόμενο από τον καταπινώμενο αμίαντο. Για τον τελευταίο, οι επιστημονικές μελέτες, έχουν δείξει ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Όταν όμως ο αμίαντος κόβεται και άρα εισπνέεται από τον άνθρωπο, ενδέχεται να προκαλέσει καρκινογενέσεις.
Για τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο αμίαντος δεν αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία, δεδομένου ότι δεν έχει αποδειχθεί συσχέτιση νοσημάτων που οφείλονται στον αμίαντο μέσω του νερού. Η Διεύθυνση επισημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγεται η χρήση αμιαντοσωλήνων στην ύδρευση λόγω της τεχνικής αδυναμίας άμεσης και ταχείας αποκατάστασης των σωληνώσεων και των κινδύνων για τους εργαζόμενους τεχνικούς, από τη θραύση και κοπή των σωλήνων.
Όποιος έχει στοιχειώδη δείκτη νοημοσύνης, θα πρέπει να γνωρίζει, επειδή το εργοστάσιο αμιάντου στην Χώρα μας έχει κλείσει, όταν χρειαστεί να γίνει (αν χρειαστεί γιατί ο σωλήνας από μόνος του δεν σπάει ποτέ) αντικατάσταση τμήματος, τότε ο σωλήνας αντικαθίσταται ολόκληρος με πολυαιθυλενίου ή μεταλλικό και σε κάθε περίπτωση αυτό δεν είναι πρόβλημα Δημόσιας Υγείας, αλλά έκθεση του τεχνίτη σε επαγγελματικό κίνδυνο, που αν φορέσει κατάλληλη μάσκα, αυτός ο κίνδυνος μηδενίζεται!!!!!
Εδώ θέλω να τονίσω, ότι η πρόκληση καρκίνου του πνεύμονα σε κάποιους από τους εργαζόμενους σε ορυχεία αμιάντου (αφού και σήμερα γίνεται εξόρυξη 2.000.000 τόνων το χρόνο παγκοσμίως), δεν προκαλείται μετά από εισπνοή αμιάντου για λίγα λεπτά της ώρας, αλλά μετά από έκθεση 15 έως 20 ετών και έχει μια σχέση γραμμική με τον χρόνο έκθεσης, ελπίζω κάποιοι να έχουν στοιχειώδη γνώση μαθηματικών, για να κατανοήσουν τι σημαίνει γραμμική σχέση (όπως θα δείτε σε επιστημονικές ανακοινώσεις που παραθέτω).!!!!
Όλα τα άλλα είναι μπούρδες και λαϊκισμός, που πανικοβάλουν ανερυθρίαστα τους κατοίκους και δυσφημούν τον τόπο μας.
Ντροπή λοιπόν.!!!!
Γνωρίζουν ότι αυτοί που θέλουν να καταθέσουν την άποψή τους στον Δημόσιο διάλογο, ότι οι γονείς τους και οι γιαγιάδες τους, που έφθασαν σε βαθειά γεράματα, πριν ο κύριος Λυμπεράτος φέρει εκείνο το λίγο νερό από την γεώτρηση του Καραϊσκάκη, που το καλοκαίρι δεν επαρκούσε για πάνω από 20 λεπτά της ώρας, έπιναν νερό από την Γράβα και τον Πλάτανο, που τα δίκτυα ήταν από αμιαντοσωλήλες και δεν γνωρίζει κανένας εν ζωή, πότε ακριβώς κατασκευάστηκαν!!!
Α τότε δεν μας ενοχλούσε τίποτα, ενώ όταν ήλθε επί Στάικου το νερό από τον Άγιο Δημήτριο έλεγαν εν χορώ, μην πίνετε νερό από αυτό, γιατί οι αμιαντοσωλήνες είναι καρκινογόνοι και εγώ γκάριζα, ότι το νερό είναι κατάλληλο και ότι ο αμίαντος προκαλεί καρκίνο λέγοντας επί λέξει:
Όσο για τον αμίαντο το έχω πει πολλές φορές, ότι στον ανθρώπινο οργανισμό δημιουργεί πρόβλημα μόνο από την εισπνοή της σκόνης του, η οποία στο μικροσκόπιο έχει την μορφή ινών , οι οποίες εισπνεόμενες επικάθονται στις κυψελίδες υπό μορφήν θυσάνων, δημιουργώντας την πνευμονική νόσο αμιάντωση. Ένα ποσοστό των ασθενών με αμιάντωση έχουν κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο πνεύμονα μετά από έκθεση σε αυτόν πάνω από 15-30 χρόνια και όχι για κάποια λεπτά της ώρας.
Ο αμίαντος από την πόση νερού δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Γι’ αυτό το σκοπό έχουν γίνει πάμπολλες επιστημονικές έρευνες και καμία δεν έδειξε βλάβη ή επίπτωση στον ανθρώπινο οργανισμό.!!!!!
Όσο για την εικόνα με το θολό νερό μετά από κάποια βλάβη, μπορεί αισθητικά να είναι απωθητικό αλλά με την αραίωση που γίνεται στην δεξαμενή των 2.000 κυβικών μέτρων δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο αυτή η λίγη ποσότητα χώματος και απλά περιμένουμε μετά από λίγη ώρα ,να γίνει διαυγές. Όλα τα άλλα είναι λαϊκισμός με στόχο την αυτοπροβολή!!!!
Όσο για τα δείγματα της Διεύθυνσης Υγείας , ασφαλώς δεν τα εμπιστεύομαι, γιατί πολλές φορές δεν τηρούνται από κάποιους Δημόσιους Υπαλλήλους οι κανόνες υδροληψίας και μεταφοράς του δείγματος και οι συνθήκες συντήρησης των αποστειρωμένων φιαλιδίων και έχω συγκεκριμένο παράδειγμα, όταν η Διεύθυνση Υγείας έκανε δειγματοληψία από βρύση στο σχολείο Βασιλόπουλου και έβγαλε το νερό εντελώς ακατάλληλο με 80 κολοβακτηρίδια/ 100ml και το πιστοποιημένο εργαστήριο μας το έβγαλε αρίστης ποιότητας με μηδέν κολοβακτηρίδια / 100ml και σε επανέλεγχο της Διεύθυνσης Υγείας έδειξε ότι το νερό στο Βασιλόπουλο ήταν Αρίστης ποιότητας , όπου το δίκτυο είχε αντικατασταθεί στην θητεία του κυρίου Σαμαρά με σωλήνες πολυαιθυλενίου και το νερό προέρχεται από γεώτρηση, από την οποία είχαν παρθεί δείγματα άπειρες φορές. Με αποτέλεσμα να πάω στο σχολείο και παρουσία των δασκάλων να ενημερώσω τους γονείς, ότι τα παιδιά τους μπορούν να συνεχίσουν να πίνουν νερό άφοβα , οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν και αγνόησαν εκείνους , οι οποίοι με ισχυρή δόση λαϊκισμού μέσα από κάποιες εφημερίδες είχαν σπείρει τον πανικό.!!!!
Ερωτώ λοιπόν;
-Είναι σήμερα ακατάλληλο το νερό του Βασιλόπουλου;

Ντροπή και στην Διεύθυνση Υγείας που με περισσή ανευθυνότητα και μαζί με κάτι παπαγαλάκια, τα οποία υπάρχουν διαχρονικά και προκειμένου να επιδεχτούν , γιατί ουσιαστικά είναι ανύπαρκτοι σπέρνουν τον πανικό.!!!!
Αλήθεια μπορεί να μας πει η Διεύθυνση Υγείας , αν από το 1989 και μετά ξέσπασε καμία επιδημία μικροβιακής αιτιολογίας και όχι για τις ιογενείς γαστρεντερίτιδες οι οποίες μεταδίδονται με την αναπνοή;
Τους προκαλώ λοιπόν, έχουν κάποιο στοιχείο τέτοιο;;;;;;;
-Σιωπή λοιπόν ( για να μην χρησιμοποιήσω την πλέον δόκιμη λέξη για την περίπτωση: Σκασμός)!!!!!
-Αρκετά!!!!
Πανικοβάλλεται ασύστολα τους κατοίκους και δυσφημείται τον τόπο μας!!!!
Αναλαμβάνω την ευθύνη ως επιστήμονας, που με εμπιστεύεται πάνω από το 98% των κατοίκων του Αστακού, οι οποίοι με έχουν οικογενειακό τους γιατρό , αφού γνωρίζω πολύ καλά πως και η σημερινή Δημοτική Αρχή , πράττει τα δέοντα ,για να έχουμε αρίστης ποιότητας ασφαλές για πόση νερό, να συστήσω μετά λόγου γνώσεως !!!!!
Μπορείτε όχι απλά να το πίνετε εσείς,αλλά και να το δίνεται στα παιδιά σας, χωρίς κανέναν κίνδυνο!!!!
Επειδή σήμερα το πλέον κατάλληλο υλικό για σωλήνες ύδρευσης είναι το πολυαιθυλένιο, όπως είναι το δίκτυο των Βλυζιανών, το οποίο μπορεί να αντέξει και πίεση μέχρι 26 ατμόσφαιρες και έχει διάρκεια ζωής πάνω από 100 χρόνια (για το δίκτυο του αστακού η μέγιστη πίεση είναι 18 ατμόσφαιρες), άφησα ολοκληρωμένη μελέτη με περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και τεύχη δημοπράτησης, για αντικατάσταση του αγωγού από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τον Αστακό με σωλήνες πολυαιθυλενίου.!!!!!
Αντί κάποιοι να ασχοληθούν με τον αυξημένο κίνδυνο που έχουν στα χωριά (έχουν γίνει μελέτες γι‘ αυτό) οι μη καπνιστές (γιατί οι καπνιστές αναλαμβάνουν την ευθύνη, ότι έχουν αυξημένη πιθανότητα να πεθάνουν από καρκίνο πνεύμονα), επειδή σε σχέση με την Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα, έχει αποδειχθεί επιστημονικά, ότι οι συγκεντρώσεις καπνού στα καφενεία της επαρχεία είναι πολύ υψηλότερες, με αποτέλεσμα όταν πηγαίνεις σπίτι σου να βρομάνε τα ρούχα σου και να πρέπει να τα απλώσεις έξω από το σπίτι, για να ξεβρομίσουν.!!
Τι κάνουν γι ΄ αυτόν τον πολύ υπαρκτό κίνδυνο κάποιοι νέοι άνθρωποι;;; -Έχουν συνειδητοποιήσει ,ότι μετά από λίγα χρόνια θα χαθούν τόσο άδικα ανθρώπινες ζωές και μάλιστα σε σχετικά νέες ηλικίες ;;;
Παραθέτω επιστημονικές ανακοινώσεις για την σχέση του αμιάντου με τον καρκίνο πνεύμονα, όπου υπάρχουν στοιχεία σε κάποια σημεία, που για να τα κατανοήσεις πλήρως, ίσως πρέπει να είσαι Γιατρός.!!!!
Αστακός 23/11/2017
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Dr . Παναγιώτης Στάικος
Πτυχιούχος Ιατρικής Αθηνών
Ειδικός Γενικός Ιατρός
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
XIROMERONEWS

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *