Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022
Αρχική ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών: "Να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα για τη βιολογική...

Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών: "Να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία"

neoi-agrotes
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου διαμαρτυρόμενη για τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στις πληρωμές της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Αναλυτικά, η επιστολή:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Οι νέοι αγρότες προσπαθούμε σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, που απορρέουν κυρίως από το ιδιαίτερα υψηλό κόστος παραγωγής και τα άδικα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη που μας έχετε επιβάλει.
Εσείς όμως από την πλευρά σας δεν είστε σωστοί στις υποχρεώσεις σας και δεν τηρείται τις δεσμεύσεις σας σε ότι αφορά τις πληρωμές προς τους αγρότες και μας οδηγείται στο μαρασμό και την εξαθλίωση.
Ακόμα περιμένουμε τις πληρωμές της Βιολογικής Γεωργίας για τα έτη 2013, 2014 (εκκρεμούν και κάποια ποσά από 2012), ενώ για Βιολογική Κτηνοτροφία εκκρεμούν πληρωμές από το 2012 μέχρι σήμερα. Tο ίδιο ισχύει και για τους δικαιούχους της νιτρορύπανσης και τις αυτόχθονες φυλές.
Μας είπατε να πάμε στα γκισέ για να πληρωθούμε, αλλά και πάλι φύγαμε με άδεια χέρια. Από τα γραφεία σας σκορπάτε υποσχέσεις που τελικά δεν τηρείτε, ενώ εμείς παλεύουμε στα χωράφια μας για να επιβιώσουμε και να πληρώσουμε στο κράτος τις αυξημένες ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές.
Δηλώνετε συνεχώς πως στηρίζετε τους νέους αγρότες γιατί αποτελούν τη μοναδική λύση για την αναγέννηση της υπαίθρου και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας, όμως στην πραγματικότητα κάνετε τα πάντα για να τους αφανίσετε και να τους διώξετε από τα χωράφια τους.
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών απαιτεί να σταματήσει ο εμπαιγμός εις βάρος των νέων αγροτών και να προχωρήσετε στην άμεση καταβολή των χρημάτων της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και των υπόλοιπων προγραμμάτων.
Οι αγρότες δεν είμαστε επαίτες.
Ζητάμε μόνο όσα δικαιούμαστε».
businessnews.gr

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ