ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΝΕΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ:Απαράδεκτες και προσβλητικές για τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας οι δηλώσεις τόσο του Δημάρχου Αγρινίου όσο και του Περιφερειακού συμβούλου Φαρμάκη Νεκτάριου .

Απαράδεκτες και προσβλητικές για τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας αλλά και για τους πολίτες που κατοικούν και εργάζονται στα όρια του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ,είναι οι δηλώσεις τόσο του Δημάρχου Αγρινίου όσο και του Περιφερειακού συμβούλου Φαρμάκη Νεκτάριου .
Κύριοι για να προγραμματισθούν και να ενταχθούν τόσα έργα κάποιοι τρέχουν πρωι , μεσημέρι και βράδυ .
Κύριοι γνωρίζεται πόσοι έχουν σκοτωθεί τόσα χρόνια στο οδικό δύκτιο που θα υλοποιηθούν τα έργα ;;;;;
Κύριοι γνωρίζεται οτι η μεγαλυτερη ακτογραμμή της Αιτωλοκακαρνανιας βρίσκεται στον Δήμο Ακτιου Βόνιτσας ;
Γνωριζεται οτι με αυτά τα έργα κα την εκκίνησης της κατασκευής της Μαρίνας Παλαίρου η περιοχή και η Αιτωλοακαρνανιά θα εκτοξευθουν τουριστικά και αρκετοι επενδυτές θα ενδιαφερθούν για την περιοχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ;;;
Κύριοι για αυτούς τους λόγους αλλά και για χιλιάδες άλλους που δεν αξίζει να τους αναφέρω ,για πολιτικούς τέτοιου είδους τα έργα αυτά που ακολουθούν θα αλλάξουν την ΡΟΗ επισκεπτών προς την ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ απο το αεροδρόμιο Ακτιου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας ( δεν σας άκουσα ποτέ Κύριε ΦΑΡΜΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΕ ως περιφερειακού συμβουλου της ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ να κάνεται αναφορά-διαμαρτυρια
για την λανθασμένη εντύπωση που δίνεται οτι το Ακτίου ανήκει στην Πρέβεζα)
Ειμαι υπερηφανος που ανήκω σε αυτή την δημοτική ομάδα με επικεφαλή τον Δήμαρχο Αποστολάκη Γεώργιο γιατί με τα εργα που εντάχθηκαν στην ΠΕΠ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ θα μπει ένα λιθαράκι για να αναβαθμιστεί η περιοχή μας
Να λοιπόν τα έργα που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την υπερπροσπάθεια ,την μεθοδικότητα , την ετοιμότητα την πίστη και τις ενέργειες του Δήμου Ακτιου Βόνιτσας , του Δημάρχου και της Δημοτικής Ομάδας προχωράει προς υλοποίηση

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε την ένταξη της Πράξης με Κωδικό ΟΠΣ 5007570 στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με συνολικό κόστος 52.449.600 ευρώ.
Το έργο αφορά στην κατασκευή της οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα «Άκτιο – Δυτικός Άξονας» μέσω δύο νέων οδικών τμημάτων. Το πρώτο από τη Βόνιτσα έως τη Λευκάδα, μήκους 16 χιλιομέτρων περίπου και το δεύτερο από το Άκτιο έως τον Άγιο Νικόλαο, μήκους 5 χιλιομέτρων περίπου.Επιπλέον, προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, οδοποιίας, οδοστρωσίας – ασφαλτικών, εργασίες κατασκευής τεχνικών έργων, αποχέτευσης – αποστράγγισης της οδού, σήμανσης – ασφάλισης, οδοφωτισμού, πρασίνου κλπ.
Επισης απο την Περιφέρεια τρέχουν ή θα τρέξουν έργα ύψους 50000000 ευρώ.
Αυτή τη χρονική περίοδο, δύο έργα συντήρησης βρίσκονται υπό εκτέλεση και συγκεκριμένα η συντήρηση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Μοναστηράκι – Πάλαιρος – Μύτικα, αλλά και ολόκληρου του Εθνικού Δικτύου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
Στα υλοποιούμενα έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είναι η αγροτική οδοποιία Βάρκου προς Μέγα Κάμπο Τ.Κ. Αετού, η αποκατάσταση στατικής επάρκειας 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας και η διαμόρφωση ανατολικής και δυτικής εισόδου στην Βόνιτσα.
Οι συνεχιζόμενες και υλοποιούμενες μελέτες στο ΠΔΕ είναι η αισθητική ανάδειξη και αξιοποίηση υδατορέματος Μοναστηρακίου και η αναθεώρηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ανακτορίου, ενώ τα έργα υπό δημοπράτηση είναι η βελτίωση του δρόμου Κατούνα – Λουτράκι, η συντήρηση επαρχιακών οδικών τμημάτων, πρώην επαρχιών Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Βάλτου και η συντήρηση, αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. 42 «Αμφιλοχία – Βόνιτσα »
Τα έργα υπό χρηματοδότηση είναι η οδοποιία οδού Πογωνιά – Πλαγιά (α’ φάση) και η βελτίωση του αρδευτικού έργου Βόνιτσας – Μοναστηρακίου ΤΟΕΒ Ανακτορίου, ενώ έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση του παραλιακού δρόμου Πλαγιάς.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη προχωρήσει στην ένταξη έργων σημαντικών για την περιοχή του Δήμου Ακτίου -Βόνιτσας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Συγκεκριμένα πρόκειται για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και της παραλιακής ζώνης της Βόνιτσας και η δημιουργία πολιτιστικού κέντρου, η βελτίωση της υδροδότησης Παλαίρου – Πογωνιάς – Στενού, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας .

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.