Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των συμβουλιων της ΚΕΔΕ ( Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) με την ΠΕΔ ( Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος) με τη συμμετοχή και των δημάρχων της περιφέρειας που δεν συμμετέχουν στις παραπάνω επιτροπές με θέματα που αφορούν την Τοπικη Αυτοδιοίκηση όπως :
1. Οικονομικά του Δήμων
2. Ελλειψη προσωπικού
3. Προγράμματα δήμων
4. Αρμοδιότητες δήμων κλπ
Ο πρώην Δήμαρχος του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιος Θεόδωρος Αποστολάκης και μέλος της οικονομικής επιτροπής της ΚΕΔΕ (για τρίτη συνεχόμενη θητεία) καθώς επίσης και μέλος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος (για δεύτερη συνεχόμενη θητεία) παίρνοντας το λόγο έθεσε το μεγάλο πρόβλημα της υλοποίησης των αποφάσεων των συνεδρίων της ΚΕΔΕ.
Αναφέρθηκε στις μεγάλες παρακρατήσεις των εσόδων των Δήμων από το 2004 έως σήμερα, οι οποίες προκαλούν ασφηξία στα οικονομικά και το συνδέει άμεσα με τις μεγάλες καθυστερήσεις ως προς τις προσλήψεις προσωπικού και με τον τρόπο που γίνονται. Θύμισε ότι έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση προσλήψεων να γίνονται υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ, αλλά την διαδικασία να την τρέχουν οι Δήμοι ώστε εντός εξαμήνου να ολοκληρώνονται και με αύξηση των μορίων της εντοπιότητας. Επισήμανε ότι η δυσκολία και οι μεγάλες καθυστερήσεις στις προσλήψεις έχει ως στόχο την ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών η οποία έχει ξεκινήσει από το 2004.
Ο Γ. Θ. Αποστολάκης κατέληξε λέγοντας ότι δεν πρόκειται να έχουμε αποτελέσματα παρά ελάχιστα ,όπως δεν είχαμε από καμία κυβέρνηση 20 χρόνια τώρα. Πρότεινε να δοθεί προθεσμία στην κυβέρνηση ως προς την επίλυση τους το αργότερο μέχρι αρχές Οκτώβρη (πρόταση που ομόφωνα υπερψηφίστηκε στο προηγούμενο συμβούλιο της ΠΕΔ) και πρότεινε στο συμβούλιο της ΚΕΔΕ εαν στα αιτήματα μας δεν δοθούν λύσεις, στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα γίνει αρχές Νοέμβρη να πάρουμε όλοι μαζί απόφαση χωρίς κομματικές παροπίδες .
Ηδη ο επικεφαλής της αντιπολίτευση κ. Χάρης Δούκας (δήμαρχος Αθηναίων) συμμερίστηκε της πρόταση αυτή θετικά για το καλό των δημοτών
https://youtu.be/ZV_8JzpiQWs?si=j67TEs34uNWVhnmy

Από xiromeropress