In ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΘΕΣ, ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ-ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ


Η πιτιά γίνεται από ένα μικρό αρνάκι ή κατσικάκι που θηλάζει ακόμα, πριν το σφάξουνε. Παίρνουν το στομάχι του , που είναι γεμάτο γάλα, ρίχνουνε μέσα αλάτι, του δένουνε κόμπο τον οισοφάγο και την αρχή του λεπτού εντέρου και το κρεμάνε στον τοίχο να ξεραθεί. Όταν ξεραθεί παίρνουν ένα κομμάτι, το αραιώνουν με νερό, το στραγγίζουν σε μια τσαντίλα και το βάζουν σε ένα μπουκάλι, για να είναι έτοιμη να μπει στο γάλα και πήξει το τυρί.

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Recent Posts

Start typing and press Enter to search