Ο υπογράφων, γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου φίλων Βελανιδιάς και Περιβάλλοντος ‘’Η Αμαδρυάδα,’’ Πέτρος Πολύζος υποβάλλω την παραίτησή μου.

Αγαπητοί φίλοι του Συλλόγου της Βελανιδιάς θέλω να σας κάνω γνωστό πως η παραίτησή μου γίνεται για λόγους υγείας αλλά και γιατί υπάρχει δυσχέρεια στην επικοινωνία με τον πρόεδρο του συλλόγου μας κ. Γεράσιμο Στρατούλη, ο οποίος εδώ και ενάμιση χρόνο έχει επιδείξει ανεξήγητη αδιαφορία, αν και γνωρίζει πως είναι επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθούν κάποιες αποφάσεις για την προστασία της Βελανιδιάς λόγω της παράνομης υλοτομίας που έχουν παρθεί και καταχωρηθεί στο βιβλίο πρακτικών του Δ. Σ. και παραμένουν ακόμα σε εκκρεμότητα. Υπάρχουν κραυγές αγωνίας από ανθρώπους που ζητούν τη βοήθεια του Δ. Σ. του Συλλόγου γι αυτό το καρκίνωμα που διαιωνίζεται και διογκώνεται όλο και περισσότερο.
Εμείς δυστυχώς εθελοτυφλούμε μπροστά στα περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου μας και αρνούμαστε να αντικρύσουμε κατάματα αυτό το κατάντημα. Αν και ταχτήκαμε να υπηρετήσουμε αυτόν τον ιερό σκοπό ενεργούμε απερίσκεπτα και όπως λέει η λαϊκή έκφραση ‘’βλέπουμε το λύκο και εμείς ψάχνομαι να βρούμε το ντορό.’’
Μετά από πολύμηνη αδράνεια έλαβα επιτέλους το πολυπόθητο τηλεφώνημα από μέρους του προέδρου και πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση, χωρίς όμως καμιά ουσία γιατί δεν υπήρχε καν απαρτία (ένα από τα μεγάλα προβλήματα του συλλόγου μας).
Έκανα γνωστό στον πρόεδρο πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση να σταλεί από τον σύλλογο μας έγγραφο στους Δήμους Αγρινίου Μεσολογγίου και Ξηρομέρου για ενημέρωση, σχετικά με αμετάκλητες ενέργειες που θα έχουν ανεπανόρθωτες συνέπειες για την βιοποικιλότητα του δάσους και του τοπίου, και επιπρόσθετα για την πεδινή στενή λωρίδα της Μάνινας όπου θ’ αλλάξουν τη χρήση Γης εξαιτίας της δημιουργίας πτηνοτροφικών μονάδων με αποτέλεσμα το δασικό περιβάλλον να μετατραπεί σε περιβάλλον καταστροφής. Ωστόσο, δυστυχώς ο πρόεδρος μετά τη συνάντηση αυτή συνεχίζει την ίδια τακτική της αδιαφορίας αγνοώντας τις συμβουλές των μελών του Δ. Σ.
Σας κάνω γνωστό αγαπητοί φίλοι του συλλόγου πως παρέδωσα το φάκελο με όλα τα έγραφα και τις σφραγίδες του συλλόγου που κατείχα σαν Γραμματέας στον πρόεδρο του Δ. Σ. παρουσία του προέδρου της Ο.Π.Σ.Υ.Ξ., Κ. Δ. Στεργίου και τον έφορο Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου μας Κ. Δημήτριο Μπουρνάζο.
Υποβάλλω τη δεδομένη στιγμή την παραίτησή μου και δεν το έκανα νωρίτερα, σε μια ύστατη προσπάθεια να εξαντληθεί και η τελευταία δυνατότητα να τακτοποιηθεί το θέμα της Μάνινας, καθώς η τελευταία προθεσμία να υποβληθούν τα χαρτιά ήταν στις 14/7/21.
Επιθυμώ να απαλλαχθώ από τα καθήκοντά μου για λόγους υγείας και με την ευχή να αναλογιστεί ο πρόεδρος τις ευθύνες του και να μην κωφεύει στις ανησυχίες και στις κραυγές αγωνίας των συμπατριωτών μας και να του υπενθυμίσω πως ‘’ο Λύκος στην αντάρα χαίρεται’’.
Πέτρος Πολύζος

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *