Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Παρελθόν από τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο π. Επιφάνιος Καραγεώργος

Παρελθόν από τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο π. Επιφάνιος Καραγεώργος

Mια προδιαγεγραμμένη αποχώρηση από την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πήρε πλέον επίσημη διάσταση. 

Παρελθόν από την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας αποτελεί από σήμερα ο Αρχιμανδρίτης, Επιφάνιος Καραγεώργος, μετά την παραίτηση που υπέβαλε τόσο από τα καθήκοντα του Πρωτοσύγκελου, όσο και του εφημεριακού προϊστάμενου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου

Ο π. Επιφάνειος υπέβαλλε την παραίτησή του πριν λίγες ημέρες και σήμερα παρέδωσε και τυπικά τα καθήκοντά του.Πλέον ο π. Επιφάνιος ανήκει στο δυναμικό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών όπου και θα συνεχίσει τα ιερατικά του καθήκοντα.

Το γεγονός είχε διακινηθεί στους κόλπους της τοπικής εκκλησίας προ ημερών και η εξέλιξη αυτή προκαλεί πολλές συζητήσεις στους κόλπους της αφού ο π. Επιφάνιος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο το εύρος της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Στα 17 χρόνια περίπου χρόνια της διαδρομής του ως Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αλλά και ως προϊστάμενος στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό του πληρώματος της τοπικής εκκλησίας, με την υποδειγματική του παρουσία.

Το messolonghinews.gr επισημαίνει πως πολλές ήταν οι φορές που αποτέλεσε τον «κυματοθραύστη» ή τον «σάκο του μποξ» για αποφάσεις ή συμπεριφορές άλλων ιερωμένων.

Πέρα των ποιμαντικών του καθηκόντων ήταν στήριγμα σε πολλούς συμπολίτες μας για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων που είχαν περιέλθει.

Δύσκολα η εξέλιξη αυτή δεν θα αποτελέσει καταλύτη για κύκλο εσωστρέφειας στους κόλπους της τοπικής εκκλησίας, με άνοιγμα «πληγών του παρελθόντος»…

Είχε διακινηθεί από καιρό η φημολογία πως  πρόθεση του Μητροπολίτη Δαμασκηνού να μην  συνεχίσει στο πλευρό του ο π.Επιφάνειος ενώ προς αυτή την κατεύθυνση εκτιμήθηκε πως συνέβαλλε και η μεγάλη επικοινωνιακή διάσταση που δόθηκε στην ανάθεση καθηκόντων γενικού αρχιερατικατικού επιτρόπου στον αρχιμ,Ιωσήφ.

https://www.agrinionews.gr/

0Shares