ΠΑΤΡΑ:Προσποιούνταν τους αστυνομικούς και με τηλεφωνικές απάτες απέσπασαν μεγάλα χρηματικα ποσά!

0
103

apati
Εξακριβώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, η πλήρη δράση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούταν στην Πάτρα, με αντικείμενο την συστηματική εξαπάτηση πολιτών, με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο ευθύνεται ή εμπλέκεται σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό παιδιού.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, προχθές (21-9-2016) αργά το βράδυ στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στην Πάτρα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 56χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ως μέλος της εγκληματικής ομάδας.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας με δομημένη και διαρκή δράση διέπρατταν απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμα τέσσερις συνεργούς του συλληφθέντα, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, τα πλήρη στοιχεία των όποιων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητούνται..
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τηλεφωνούσαν σε πολίτες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς ή τους εισαγγελικούς λειτουργούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου, απαιτούσαν υψηλά χρηματικά ποσά τα οποία έφταναν έως και τις 80.000 ευρώ, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις νομικές συνέπειες από το δήθεν τροχαίο ατύχημα.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ο 56χρονος είχε αναλάβει το ρόλο του παραλήπτη των χρημάτων («εισπράκτορα») από τα θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.
Ο δράστης προσποιούμενος τον εισαγγελικό λειτουργό μετέβαινε σε προκαθορισμένα σημεία, προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα από τα υποψήφια θύματά του καθοδηγούμενος από τους συνεργούς του οι οποίοι τηλεφωνούσαν, στα σταθερά τηλέφωνα των υποψηφίων θυμάτων.
Με τον τρόπο αυτό, εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση και την ψυχολογική φόρτιση που προκαλούσαν στους πολίτες, επεδίωκαν την άμεση είσπραξη των χρημάτων που απαιτούσαν. Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, για να γίνουν πιο πειστικοί και να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια.
Με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, πραγματοποίησαν μόνο προχθές (21-9-2016) είκοσι οκτώ συνολικά απόπειρες εξαπάτησης πολιτών στην Πάτρα, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που απαίτησαν ανέρχεται στις 355.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here