Ποιοι είναι οι «Κορλεόνε» των Ρομά που ρήμαξαν την Ελλάδα

0
177

280214010004_4360
Στα πρότυπα των ιταλικών «φαμιλιών» της Μαφίας, μέλη γνωστών οικογενειών αθιγγάνων, κρύβονται πίσω από δύο εγκληματικές οργανώσεις
Οι «Κορλεόνε» των Ρομά. Στα πρότυπα των ιταλικών «φαμιλιών» της Μαφίας, μέλη γνωστών οικογενειών αθιγγάνων, που έχουν απασχολήσει δεκάδες φορές τις διωκτικές αρχές, για ανθρωποκτονίες και απόπειρες, ληστείες, κλοπές, εκβιασμούς, ναρκωτικά, επιθέσεις και τοκογλυφία, κρύβονται πίσω από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις διαρρηκτών και ληστών, που διατηρούσαν βίλες εκατομμυρίων ευρώ με πισίνες, ενώ κυκλοφορούσαν με Ferrari και Porsche, παρότι δήλωναν άεργοι!
Ο «Εισαγγελέας», ο «Ράμπο» και ο «Μπίλιας» ήταν τα προσωνύμια τριών εκ των οκτώ αρχηγικών μελών, που συντόνιζαν τις παράλληλες δράσεις των υποομάδων, όπως προκύπτει από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών τους συνομιλιών. Στο σπίτι ενός… άπορου «Κορλεόνε» βρέθηκαν 10 τραπεζικά βιβλιάρια με καταθέσεις πολλών μηδενικών!
Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και οι υποομάδες τους ευθύνονται σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., για το… 70% των διαρρήξεων που καταγράφονταν τουλάχιστον την τελευταία πενταετία στην Αττική και την επαρχία. Διαρρήκτες αυτών των συμμοριών φέρεται να είναι υπεύθυνοι για τις κλοπές χρηματοκιβωτίων από τα σπίτια της γνωστής τραγουδίστριας Άννας Βίσση και της δημοσιογράφουΗρούς Καριοφύλλη και του συζύγου της απόστρατου ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ..
Στις κατ’ οίκων έρευνες, οι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν εντοπίσει περίπου 1.000.000 ευρώ, εκατοντάδες χρυσές λίρες και… δεκάδες κιλά χρυσαφικών, κρυμμένα σε φωταγωγούς, απορροφητήρες, κάτω από πλακάκια μπάνιου και εντοιχισμένα σε κρύπτες μέσα σε ντουλάπες.
Μέρος των χρυσαφικών από τη λεία των διαρρήξεων γίνονταν… τούβλα χρυσού σε συνεργαζόμενα χυτήρια καταστημάτων αγοράς χρυσού. Οι συμμορίες είχαν και «εκτιμητές» κοσμημάτων και κυρίως δακτυλιδιών και περιδέραιων με διαμάντια και ρουμπίνια!
Μέχρι σήμερα διάφορες αστυνομικές αρχές εξάρθρωναν κάποιες από τις υποομάδες της μαφίας χωρίς να φθάνουν στο «διευθυντήριο», το οποίο φαίνεται να βρισκόταν στο απυρόβλητο με… αστυνομική υποβοήθηση. Μάλιστα κατά τις συλλήψεις μελών αυτών των υποομάδων, οι Capo dei Capi (Αρχηγοί των αρχηγών), παρείχαν ισχυρή νομική προστασία με την πρόσληψη μεγαλοδικηγόρων, προκειμένου να εξασφαλίζουν τον ιδιότυπο κώδικα σιωπής, την ομερτά…
Από τα στοιχεία της σοβαρής υπόθεσης, που ξεκίνησε από στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, φέρεται να προκύπτει η ενεργή εμπλοκή αστυνομικών, σεΑττική και επαρχία, στις παράνομες ενέργειες της «μαφίας», με ενημερώσεις για επικείμενες αστυνομικές έρευνες και αστυνομικά μπλόκα. Σε κάποιες περιπτώσεις αρχηγικά μέλη της «μαφίας» φαίνεται να έδιναν στους αστυνομικούς άλλες υποθέσεις διαρρηκτών και ληστών με «αντικαταβολή» την ασυλία τους και την παροχή πληροφοριών. Για τις έκνομες δραστηριότητες των ένστολων έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να επεκτείνει την έρευνα.
Τους τελευταίους 8 μήνες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, με τη συνεργασία και συμμετοχή… 800 αστυνομικών άλλων υπηρεσιών, ερευνούσαν τις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ έθεσαν υπό παρακολούθηση τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων, που μιλούσαν με κωδικούς και προσωνύμια. Η δράσης τους εκτεινόταν από Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Γρεβενά, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αττική έως και την Κρήτη. Μέχρι τώρα φαίνεται να έχουν εξιχνιαστεί περισσότερες από 150 διαρρήξεις-κλοπές, κυρίως από επιχειρήσεις και πολυτελείς κατοικίες, οι ιδιοκτήτες των οποίων, είχαν χρηματοκιβώτια, ενώ η λεία της «μαφίας» ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Οι αρχηγοί της «μαφιόζικης φαμίλιας» κατεύθυναν τους υπαρχηγούς των υποομάδων με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά να χτυπούν σπίτια ιδιοκτητών με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, η στόχευση των οποίων γινόταν με τη βοήθεια «πληροφοριοδοτών». Τις περισσότερες φορές οι… μπάζες ξεπερνούσαν τις 300.000 ευρώ την κάθε φορά. Το 60% από την λεία κατέληγε στους αρχηγούς της φαμίλιας, και το υπόλοιπο 40% στους… παρακάτω και τους εκτελεστικούς πυρήνες.
Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί περίπου 35 άτομα, μεταξύ των οποίων 8 αρχηγικά μέλη, οι κατηγορούμενοι είναι περισσότεροι από 90 και έχουν γίνει τουλάχιστον 50 έρευνες σε σπίτια κατηγορουμένων, ενώ έχουν κατασχεθεί τουλάχιστον 60 πολυτελή οχήματα. Τα περισσότερα από τα σπίτια των δραστών βρίσκονταν μέσα σε εκτάσεις στρεμμάτων σε Αττική αλλά και επαρχία, με πισίνες και σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ, παρότι οι ιδιοκτήτες δήλωναν άεργοι και έκαναν μηδενική φορολογική δήλωση!
Κανένας δημόσιος φορέας δεν είχε ελέγξει τους κατόχους αυτών των ακινήτων, ούτε την κατοχή γρήγορων αυτοκινήτων Ferrari και Porsche που χρησιμοποιούσε ένας από τους αρχηγούς με τον κωδικό ο «Εισαγγελέας», με τους αστυνομικούς να έχουν απευθυνθεί στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προκειμένου να συνεχίσει την έρευνα, ενδεχομένως να προβεί και σε κατασχέσεις αν ακίνητα και οχήματα προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα.
Οι αστυνομικοί αναζητούν ένα ακόμη αρχηγικό μέλος που και αυτό έχει απασχολήσει δεκάδες φορές στο παρελθόν. Με την ολοκλήρωση των ερευνών στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., θα προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις.
thetoc.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here