Ποιο είναι το κρουαζιερόπλοιο που «μπαινοβγαίνει» στον Αμβρακικό

0
96

Ποιο είναι το κρουαζιερόπλοιο που «μπαινοβγαίνει» στον Αμβρακικό
Το πλοίο είναι όντως ένα μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοιο με το όνομα “AZAMARA PURSUIT” και ήταν (μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον) Αμερικάνικων συμφερόντων. Φέρει σημαία Μάλτας και έχει διεθνές πλήρωμα. Κατασκευάστηκε στην St. Nazaire (στην Γαλλία) το 2001. Έχει: μήκος 181 μέτρα, πλάτος 25,76 μ., βύθισμα 5,70 μ. και χωρητικότητα 30.277 GROSS ton. Έχει δυνατότητα φιλοξενίας 800 επιβατών, και πλήρωμα (σε κατάσταση λειτουργίας) 300 ατόμων.

Κατέπλευσε στην Πρέβεζα στις 9 Οκτώβρη του 2021 με σκοπό να παραμείνει εκεί για κάποιους μήνες για να κάνει επισκευές. Ως εκ τούτου έχει μειωμένο αριθμό πληρώματος καθότι είναι κενό επιβατών. Πλαγιοδέτησε στo λιμάνι της Πρέβεζας, όμως υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις μια μερίδας αυτοδιοικητικών παραγόντων, οι οποίοι, αντίθετα από το Λιμενικό Ταμείο και τους υπόλοιπους, θεώρησαν την παρουσία του ζημιογόνα για την πόλη και αντέδρασαν.

Ποιο κρουαζιερόπλοιο είναι ανοιχτά της Γύρας

Εν τέλει φάνηκαν να ηρεμούν τα πράγματα και το πλοίο παρέμεινε πλαγιοδετημένο εκεί μέχρι πριν από δυο περίπου εβδομάδες, όταν και υποχρεώθηκε να ελευθερώσει την προβλήτα για να ξεφορτώσει εκεί ένα φορτηγό πλοίο, έχοντας σκοπό όταν αυτό τελειώσει και φύγει να επιστρέψει στην ίδια θέση.

Έκτοτε το “AZAMARA PURSUIT” είναι αγκυροβολημένο σε βάθος περίπου 35 μέτρων μεταξύ Πρέβεζας και Λευκάδας (σε απόσταση 2,7 ν. μίλια από το Δυτικό κάστρο της Πρέβεζας και περίπου 3,3 ν. μίλια από το Ακρ. Γυράπετρα της Λευκάδας) κι έτσι προκάλεσε την περιέργεια των συμπατριωτών μας, τους οποίους ελπίζω να διαφώτισα αρκούντως….

(* Ο ΝΙΚΟΣ ΓΑΖΗΣ είναι πρώην Αρχιπλοίαρχος του Ε.Ν. σε μεγάλη Εταιρεία κρουαζιεροπλοίων)

FortsaLefkada.gr