Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
Αρχική STORIES Ποιός ήταν ο Θρυλικός Τζίμης Αρμάος που γοήτευσε τη Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και...

Ποιός ήταν ο Θρυλικός Τζίμης Αρμάος που γοήτευσε τη Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και ήταν σωματοφύλακας του Φρανκ Σινάτρα αλλά είχε άδοξο τέλος .


Ο Τζίμης Αρμάος ήταν μια θρυλική φυσιογνωμία της πλατείας Μοναστηρακίου. Εκεί πραγματοποιούσε καθημερινά επιδείξεις δύναμης τη δεκαετία του ’70 και του ’80. Το πιο γνωστό του νούμερο ήταν αυτό με το φορτηγό, το οποίο περνούσε από πάνω του, ενώ ήταν ξαπλωμένος στην άσφαλτο.
Ο Αρμάος καταγόταν από τον Βόλο. Ήρθε στην Αθήνα ως τρόφιμος ορφανοτροφείου και ξεκίνησε τον αθλητισμό από την πάλη, όπου κατάφερε να νικήσει σε 183 αγώνες. Η φήμη του «καλόκαρδου γίγαντα», όπως τον αποκαλούσαν, βγήκε και εκτός συνόρων. Ο Τζίμης Αρμάος έφτασε μέχρι το Χόλιγουντ, όπου διατέλεσε για λίγο καιρό σωματοφύλακας του Φρανκ Σινάτρα. Κατά την παραμονή του στην Αμερική, κάποια στιγμή συναντήθηκε με την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, την οποία γοήτευσε. Την ίδια περίοδο γνώρισε και τον Βαγγέλη Παπαθανασίου με τον οποίο δέθηκαν και τις δύσκολες μέρες που ακολούθησαν τον βοήθησε να επιβιώσει.

Καθώς τα χρόνια περνούσαν ο Αρμάος από τη δόξα πέρασε στην παρακμή. Για να μπορέσει να ζήσει δούλευε ακόμα και σε τσίρκο κάνοντας τον Κουταλιανό. Το 1984 ένα ατύχημα τον αναγκάζει να σταματήσει τις επιδείξεις. Για να καταφέρει να επιβιώσει, τον βοηθούσαν κάποιοι δικοί του άνθρωποι κυρίως γείτονες του. Μεταξύ αυτών και ο καλός του φίλος Βαγγέλης Παπαθανασίου. Η αντίστροφη μέτρηση για τον Τζίμη Αρμάο είχε ήδη ξεκινήσει. Αναγκάστηκε να πουλήσει ό,τι πολυτιμότερο είχε αποκτήσει. Τα μετάλλια και τα κύπελλά του. Ο Τζίμης Αρμάος έφυγε αθόρυβα τον Αύγουστο του 1999 σε μια μικρή γκαρσονιέρα της οδού Διπύλου στην πλατεία Κουμουνδούρου. Γύρισε κάθε γωνιά της Ελλάδα. Ακούραστος μιλούσε για την αξία του αθλητισμού και έκανε επιδείξεις δύναμης. Μετά τον τραυματισμό του,μέχρι και την τελευταία στιγμή, πίστευε πως κάτι θα αλλάξει.
πηγη /www.mixanitouxronou.gr/

0Shares