Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΠολωνή εκβίαζε 21χρόνο μέσω facebook!

Πολωνή εκβίαζε 21χρόνο μέσω facebook!

%ce%b5%ce%ba%ce%b2%ce%b9%ce%b1
Aπό τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης και κατ’ εξακολούθηση παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα σε βάρος 21χρονου!
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του 21χρονου, σύμφωνα με την οποία άγνωστος άτομο, αφού τον προσέγγισε και συνομιλούσε μαζί του μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, του γνωστοποίησε πως έχει στην κατοχή του προσωπικό του φωτογραφικό υλικό και απαίτησε το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ, προκειμένου να μη το δημοσιεύσει στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, το άτομο αυτό δημοσίευσε το επίμαχο φωτογραφικό υλικό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και σε οικείους του 21χρονου, μέσω εφαρμογής αποστολής προσωπικών μηνυμάτων της προαναφερόμενης ιστοσελίδας.
Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή η οποία παρήγγειλε στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.
Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και μετά από σχετική αλληλογραφία με τις διαχειρίστριες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας και διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της 23χρονης.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία της σε περιοχή της Πελοποννήσου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet , τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υπεβλήθη στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.