Μία εβδομάδα απομένει για την ημέρα εορτασμού του Πολιούχου της Πρέβεζας Αγ. Χαραλάμπους και την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Πρέβεζα, στις 10 Φεβρουαρίου.
Οι ετοιμασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς για την υποδοχή.
Ο κ. Παυλόπουλος προσκλήθηκε από το Δήμο Πρέβεζας ενώ στα πλαίσια της επίσκεψής του θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.
Προχθές βρέθηκαν στην Πρέβεζα εκπρόσωποι της Μεραρχίας Ιωαννίνων προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν την υποδοχή του Προέδρου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό έως τώρα ο Πρόεδρος θα φτάσει γύρω στις 10:00 το πρωί στο Άκτιο. Στις 10.15 θα βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και θα συμμετάσχει στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας την οποία θα πλαισιώσουν εκτός των άλλων στρατιωτικό άγημα, σπουδαστές της ΑΕΝ, μαθητές από σχολεία της Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης καθώς και μέλη χορευτικών με παραδοσιακές φορεσιές.
Εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες η πομπή θα διασχίσει όλη την αγορά και την παραλία πριν επιστρέψει πάλι στον Άγιο Χαράλαμπο.
Αμέσως μετά το τέλος της λιτανείας (γύρω στις 12:000) ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί το Δημαρχείο όπου, παρουσία φορέων αλλά και πολιτών θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξής του σε Επίτιμο Δημότη.
Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Πρέβεζα θα ολοκληρωθεί με ξενάγησή του στο Μουσείο της Νικόπολης, ενώ θα αναχωρήσει και πάλι για την Αθήνα αμέσως μετά την ολοκλήρωση του γεύματος που θα παρατεθεί στο ξενοδοχείο Margarona Royal.
pamepreveza.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *