Ο δήμος Αριστοτέλη ενημερώνει τους δημότες του ότι κατόπιν σχετικής ειδοποίησης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Χαλκιδικής, από την Τρίτη 17-10- 2017 έως την Παρασκευή 27-10-2017 θα πραγματοποιηθεί εναέρια ρίψη δολωμάτων για την καταπολέμηση της λύσσας, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Εναέρια ρίψη-διανομή εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων για το έτος 2017».
Οδηγίες προφύλαξης για τους ανθρώπους:
 ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ
 Αν βρείτε εμβόλιο δόλωμα κατά τη διάρκεια του περιπάτου, της άθλησης κ.λ.π. (στο δρόμο, στο προαύλιο, στο μονοπάτι, στο χώρο άθλησης) τότε πρέπει:
 Να ειδοποιήσετε ΑΜΕΣΑ την Κτηνιατρική Υπηρεσία ή τον Δήμο.
 Μόνο εάν είναι απαραίτητο, πιάστε το δόλωμα αποκλειστικά με γάντι ή πλαστική σακούλα και μεταφέρετε το σε μια λιγότερο πολυσύχναστη περιοχή, ώστε να μην έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους.
 Αν το εμβόλιο δόλωμα είναι άθικτο και όχι κατεστραμμένο και δεν υπάρχει επαφή με το υγρό της κάψουλας του εμβολίου δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, ωστόσο μην ακουμπάτε με γυμνά χέρια το εμβόλιο.
 Σε περίπτωση επαφής με το υγρό περιεχόμενο της κάψουλας του εμβολίου δολώματος,
επικοινωνήστε αμέσως με τον γιατρό σας.
Οδηγίες προς τους κατόχους ζώων (κτηνοτρόφους, κυνηγούς, ιδιοκτήτες σκύλων):
 Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα σκυλιά διότι αν το εμβόλιο δόλωμα καταποθεί η ανοσία γίνεται στη στοματική κοιλότητα και η ουσία καταστρέφεται στη συνέχεια από τα γαστρικά υγρά.
 Αν δείτε το σκυλί να τρώει το δόλωμα μην προσπαθήσετε να του το πάρετε. Το αφήνετε να το φάει και στη συνέχεια , αφού φορέσετε γάντια, πλένετε το στόμα με άφθονο νερό και σαπούνι. Τις επόμενες 24 ώρες, απομονώνετε το ζώο και αποφεύγετε την επαφή με τις εκκρίσεις του, δηλαδή το φροντίζετε φορώντας γάντια.
aftodioikisi.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *