Νέα τηλεφωνική απάτη από επιτήδειους που καλούν σε κινητά τηλέφωνα και ζητούν από τα υποψήφια θύματα – μέσω ηχογραφημένου μηνύματος στα αγγλικά – να δώσουν τα στοιχεία τους, καταγγέλθηκε στη Ρόδο.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ρόδου, Γ. Ηρακλείδης, οι επιτήδειοι μέσω ηχογραφημένου μηνύματος ζητούν από τα θύματά τους να πατήσουν τον αριθμό 1 για να δώσουν τα στοιχεία τους ώστε να «αρθεί το ένταλμα σύλληψης εναντίον τους»!

«Μόλις κάλεσε πελάτη μου το νούμερο 2104944742 με αγγλικό μήνυμα που έλεγε ότι: “η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει διαπιστώσει παραβίαση μίας κάρτας του και να πατήσει το 1 για να δώσει τα στοιχεία του για να αρθεί το ένταλμα σύλληψης εναντίον του”» περιέγραψε την απάτη ο κ. Ηρακλείδης.

«Εννοείται ότι είναι απάτη, και αμέσως ο πελάτης μου κάλεσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αστυνομικοί της οποίας επιβεβαίωσαν ότι είναι απάτη και σημείωσαν το νούμερο. Παρακαλώ, μεγάλη προσοχή, δεν δίνουμε τα στοιχεία μας στο τηλέφωνο, αν δεν γνωρίζουμε ξεκάθαρα ποιος είναι, και ειδικά σε μαγνητοφωνημένα μηνύματα που μας καλούν» πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στην ιστοσελίδα dimokratiki.gr.

«Αν θέλετε να επιβεβαιώσετε κάποιο νούμερο, πείτε του, ότι δεν μπορείτε να μιλήσετε, ελέγξετε το στο Google και θα δείτε αν αντιστοιχεί σε αυτόν που λέει. Αν σας λέει για φορέα, κάντε αναζήτηση στο Google για τον φορέα, και μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα του, καλέστε εσείς πίσω να επαληθεύσετε αν σας κάλεσαν. Σε καμία περίπτωση δεν δίνουμε τα στοιχεία μας ελεύθερα παντού. Θέλει τρομερή προσοχή!» κατέληξε ο κ. Ηρακλείδης με αφορμή την νέα τηλεφωνική απάτη.

newsbomb.gr

Από xiromeropress