Στις Φυλακές Τρίπολης θα οδηγηθεί ο 49χρονος ιερέας από το Αγρίνιο, που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά στο παρελθόν δύο ανήλικα κορίτσια και κατείχε πορνογραφικό υλικό, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θέλησε να απολογηθεί καθώς αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας ωστόσο οι αρμόδιοι έκριναν ότι συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης του μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Θυμίζουμε ότι δεν απολογήθηκε χθες, όπως ήταν προγραμματισμένο ο ιερέας διότι αποφασίστηκε να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου για το εάν τελέστηκε από τον ιερέα το αδίκημα κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας και ορθώς ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου ή όχι, μετά την κατάθεση αιτήματος , από τον δικηγόρο του, Δημήτρη Νικάκη. ακύρωσης της προδικασίας για συγκεκριμένους λόγους.
Το αίτημα απορρίφθηκε και έτσι ο ιερέας παρουσιάστηκε κανονικά σήμερα στον ανακριτή {στις 10 το πρωί }που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία και βιασμό ανηλίκων, αλλά αρνήθηκε να πει το παραμικρό και έτσι θα προφυλακιστεί. Και σήμερα, έξω από το δικαστικό μέγαρο Αγρινίου, είχαν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα που διαδήλωναν κατά της έμφυλης βίας.
Οι εξελίξεις για την σοκαριστική αυτή υπόθεση είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που ξεκίνησε πριν από περίπου έναν μήνα, όταν στις εισαγγελικές Αρχές κοινοποιήθηκε καταγγελία για τον 49χρονο ιερέα, που αφορούσε ιστορία που φέρεται να διαδραματίστηκε στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, μια 22χρονη γυναίκα κατήγγειλε πως αυτή βιάστηκε το 2013 και πως η 27χρονη σήμερα αδερφή της υπέστη σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν ανήλικη. Οι νεαρές υπέβαλλαν και σχετικές μηνύσεις.

Παραγγέλθηκε ακολούθως από τον Εισαγγελέα στις αστυνομικές Αρχές η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Ακολούθησε η συλλογή καταθέσεων και στοιχείων, ενώ την Τετάρτη έγινε από την Ασφάλεια Αγρινίου και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έρευνα σε δύο οικίες του ιερέα.

Κατασχέθηκαν υπολογιστές και τάμπλετ που έγιναν φύλλο και φτερό και φέρεται να εντοπίστηκε υλικό (φωτογραφίες) παιδικής πορνογραφίας.

Ο ιερέας ιερουργούσε σε εκκλησίες χωριών της οικείας Μητρόπολης, η οποία καλείται πλέον να διαχειριστεί την συγκλονιστική αυτή υπόθεση και αναμένει κι αυτή τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ιερέα, Δημήτρη Νικάκη, η δικογραφία είναι κατασκευασμένη από τον πατέρα των κοριτσιών που «κυνηγά» τον ιερέα και πρώτο του ξάδελφο από το 2009:

«Από το 2009 απασχολεί η υπόθεση με τα όσα είχε καταθέσει ο πατέρας των κοριτσιών κατά του ιερέας και της μητέρας τους. Έχουμε καταθέσει δικόγραφα, τα οποία έχουμε προσκομίσει με το απολογητικό μας υπόμνημα, πλην όμως δεν απολογηθήκαμε αν χρειαστεί θα γίνει χρήση του αύριο. Όλες οι δικαστικές αποφάσεις μεταξύ του ιδίου και της γυναίκας του, ενώ εκείνος υποστηρίζει πως ευθύνεται ο ιερέας για τον χωρισμό του, όλα τα δικαστήρια αποφάσισαν πως η ευθύνη είναι δική του. Δεν έλαβαν υπόψη, τους δικούς του ισχυρισμούς».

Η δικηγόρος των δύο κοριτσιών έξω από το δικαστήριο δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και εξέφρασε την ελπίδα αυτή η υπόθεση να γίνει αφορμή για να ανοίξουν κι άλλα στόματα.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *