Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Προϊστάμενος έσπασε τη μύτη διανομέα γιατί παρέδωσε τις μισές παραγγελίες

Προϊστάμενος έσπασε τη μύτη διανομέα γιατί παρέδωσε τις μισές παραγγελίες

 

Ένα απίστευτο περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας, καταγγέλλεται ότι συνέβη στα Γλυκά Νερά, όπου προϊστάμενος μεγάλης εταιρείας κούριερ, έσπασε τη μύτη διανομέα διότι παρέδωσε… μόνο τα 70 από τα 160 δέματα που του είχαν ανατεθεί μέσα σε μία μέρα.

Προϊστάμενος έσπασε τη μύτη διανομέα γιατί παρέδωσε τις μισές παραγγελίες

Ο υπάλληλος, με 20ετή υπηρεσία στη συγκεκριμένη εταιρεία κούριερ, ανακοίνωσε πως δεν μπόρεσε -λόγω των ιδιαιτέρως δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν- να αντεπεξέλθει στον αυξημένο φόρτο εργασίας, δεδομένης και της πίεσης που υφίστανται τον τελευταίο καιρό οι ταχυμεταφορικές εταιρείες.

 Ο εργαζόμενος δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στον ημερήσιο στόχο, παραδίδοντας τελικά μόλις τα 70 από τα 160 δέματα που ήταν προγραμματισμένα για χθες.

Ο προϊστάμενος, σύμφωνα με το grtimes.gr, οργισμένος από αυτήν την έκβαση, απαίτησε να παραδοθούν όλα τα δέματα, αδιαφορώντας για τα εμπόδια που προέκυψαν λόγω κακοκαιρίας. Τότε, ο εργαζόμενος, φανερά εκνευρισμένος λόγω έλλειψης κατανόησης, απάντησε στον προϊστάμενό του… «να τα παραδώσεις εσύ!». Και ο προϊστάμενος του… απάντησε με μία δυνατή γροθιά στο πρόσωπο, σπάζοντάς του τη μύτη.

Ευθύς αμέσως ο διανομέας, σοκαρισμένος από τη χειροδικία, επικοινώνησε με την αστυνομία για να καταγγείλει την επίθεση. Η αστυνομία συμβούλεψε το θύμα να παραστεί στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταγγείλει το γεγονός και να εξεταστεί από ιατροδικαστή προτού μεταβεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο εργαζόμενος κατέθεσε μήνυση εναντίον του προϊσταμένου του και ακολούθησαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Ο ίδιος εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή προκειμένου να διαπιστωθεί η επίθεση σε βάρος του, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου δέχτηκε την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αυξημένος φόρτος, ανεπαρκείς προσλήψεις

Αποζημίωση ύψους 6 ευρώ από τις υπηρεσίες κούριερ, για κάθε ημέρα καθυστέρησης παράδοσης της παραγγελίας του, δικαιούται ο καταναλωτής, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του ΚΕΠΚΑ, Ευαγγελία Κεκελέκη.

Η κα Κεκελέκη, μιλώντας στην ΕΡΤ 3, τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα οι εταιρείες κούριερ δέχονται μεγάλες πιέσεις, λόγω του αυξημένου όγκου παραγγελιών που επέφερε το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων, με αποτέλεσμα τη στροφή του καταναλωτή στης διαδικτυακές ή τηλεφωνικές παραγγελίες.

Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, αφού οι εταιρείες γνώριζαν από τον Μάρτιο ακόμα ότι θα υπάρξει και δεύτερο lockdown που θα επιδείνωνε την κατάσταση και είχαν τον απαραίτητο χρόνο να κάνουν προσλήψεις και να οργανωθούν με καλύτερο τρόπο.

πηγή: flash.gr