Διαστάσεις τραγωδίας παίρνει η πτώση του ελικοπτέρου στον Σχοινιά. Το ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας που είχε μισθωθεί από την Περιφέρεια για ψεκασμούς κατά των κουνουπιών είχε μόλις ολοκληρώσει τον αεροψεκασμό.
Λίγα λεπτά πριν της 10:00 ο πιλότος δέχθηκε να επιβιβαστούν μαζί του στο ελικόπτερο για να δουν την περιοχή από ψηλά ένας φοιτητής που έκανε την πρακτική του, αλλά και ένας φύλακας της περιοχής.
09:48 έγινε το κακό, κατά τη διάρκεια της απογείωσης. Ο χειριστής έχασε τον έλεγχο και το ελικόπτερο καρφώθηκε σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να πέσει στο έδαφος.
Αμέσως μετά την πτώση, σε βαλτώδη περιοχή όσοι ήταν παρόντες προσπάθησαν να πλησιάσουν για να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν.
Κατάφεραν να εντοπίσουν μερικά μέτρα από το ελικόπτερο τον άτυχο φοιτητή ο οποίος είχε καταφέρει να απεγκλωβιστεί.
Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο.
Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική. Έσπευσαν αμέσως 27 άνδρες με 9 οχήματα. Κατάφεραν να προσεγγίσουν το κουφάρι του ελικοπτέρου και να φτάσουν ως τον πιλότο και τον φύλακα που παρέμεναν μέσα.
Δυστυχώς οι δύο άνδρες δεν έδιναν σημεία ζωής. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ωστόσο ήταν ήδη αργά, είχαν χάσει τη ζωή τους.
Στο σημείο της τραγωδίας έχει πέσει και μαι κολόνα της ΔΕΗ, στοιχείο ενδεικτικό της σφοδρότητας της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου.
newsit.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *