Ένα λάθος της τράπεζας ήταν ο λόγος που ένας αγρότης από τα Φάρσαλα έγινε για δύο περίπου ώρες δισεκατομμυριούχος. Η τράπεζα σε ένα πανέμορφο λάθος δισεκατομμυρίων, πέρασε εκ παραδρομής στον λογαριασμό του αγρότη 2.015.718.268,59 (δύο δισεκατομμύρια δεκαπέντε εκατομμύρια εφτακόσιες δεκαοχτώ χιλιάδες διακόσια εξηνταοχτώ ευρώ και κάτι ψιλά).

Από λάθος της Τράπεζας ένας 32χρονος αγρότης από τα Φάρσαλα το 2016 βρέθηκε να έχει στο λογαριασμό τους δισεκατομμύρια, καθώς πιστώθηκαν σε αυτόν, κατά λάθος, ούτε λίγο ούτε πολύ οι επιδοτήσεις που παίρνουν όλοι οι αγρότες, όλο το χρόνο. Το πόσο πάνω από δύο δισ. και πιο συγκεκριμένα 2.015.718.268,59 και πιστώθηκε στο λογαριασμό του 32χρονου για «πληρωμή άμεσων ενισχύσεων».

>
Ο 32χρονος αγρότης δεν είχε αντιληφθεί εξ αρχής πόσο εξωφρενικά πλούσιος είχε γίνει αφόυ δεν είχε ελέγξει τον λογαριασμό του, γιατί δεν περίμενε να λάβει άμεση ενίσχυση και μάλλον δεν είναι και φαν του ebanking. Οπότε συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί μόνο όταν η ίδια η τράπεζα τον πήρε τηλέφωνο το βράδυ της Τρίτης για να του εξηγήσουν τι συνέβη και ότι έγινε ένα λάθος που διορθώθηκε αυτόματα.Ο αγρότης, αφού μέσα σε λίγα λεπτά ένιωσε σαν κροίσος που ξαφνικά πτώχευσε, ζήτησε απ’ την τράπεζα έγγραφη ενημέρωση για το συμβάν για να μην πληρώσει στην εφορία τα κερατιάτικα σε πιθανό φορολογικό έλεγχο.

Πάντως και να είχε δει τα δισεκατομμύρια νωρίτερα, με τα κάπιταλ κοντρολ θα του χρειάζονταν περίπου 92294 χρόνια για να τα βγάλει όλα από το ATM.

Από xiromeropress