Σημαντική πτώση, ως και 1000 μόρια, αναμένεται να σημειωθεί στις βάσεις φέτος. Ωστόσο, η εικόνα δεν θα είναι ίδια σε όλα τα πεδία. Το 4ο πεδίο αναμένεται να  καταγράψει άνοδο. Αντίθετα, καθοδική θα είναι η πορεία των μορίων στα τρία πρώτα επιστημονικά πεδία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, η πτώση των βάσεων στο μεγαλύτερο μέρος των τμημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης θα είναι εντυπωσιακή, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας στους τέσσερις υποψήφιους φοιτητές αναμένεται να μπει φέτος στα ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας με βαθμολογίες κάτω από τη βάση, ως αποτέλεσμα της «πανεπιστημιοποίησης» των ΤΕΙ της χώρας.

Η επίσημη ανακοίνωση των βάσεων, αυτή αναμένεται από το υπουργείο την ερχόμενη Τρίτη 27 Αυγούστου, ή το αργότερο την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη 28 του μήνα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα έχουν αποσταλεί και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, με σκοπό να φτάσουν και να αναρτηθούν στα σχολεία.

Αναλυτικά η κατάσταση στα τέσσερα επιστημονικά πεδία

Όπως γράφουν “Τα Νέα” στο πρώτο πεδίο όλα τα υψηλόβαθμα τμήματα θα παρουσιάσουν σαφή πτώση. Οι βάσεις μπορεί να πέσουν ακόμα και 300 μόρια στις Νομικές σχολές, ενώ η πτώση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη στην ψυχολογία.

Στο δεύτερο πεδίο, των θετικών επιστημών, αναμένεται αξιοσημείωτη πτώση των βάσεων στα πολυτεχνικά τμήματα κέντρου και περιφέρειας.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο, αυτό των επιστημών υγείας, θα υπάρξει πιθανότατα πτώση των βάσεων με την  Ιατρική Σχολή Αθηνών να πέφτει κάτω από τα 19.000 μόρια. Ο λόγος είναι οι πολύ χαμηλές επιδόσεις των εξεταστέων στο μάθημα της Χημείας. 

Στο τέταρτο πεδίο, των οικονομικών επιστημών και πληροφορικής η εικόνα είναι ανάστροφη. Δηλαδή, αναμένεται άνοδος των βάσεων στα περισσότερα τμήματα. Ίσως υπάρξει και πτώση σε κάποια τμήματα, ωστόσο η γενική εικόνα θα είναι ανοδική. 

Πηγή: Τα Νέα

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *