φφφφ
Ο πύρινος εφιάλτης εξακολουθεί να απειλεί τη Θάσο. Κάηκαν σπίτια και καταστράφηκαν περιουσίες. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή.
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην Θάσο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Το νησί βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τους κατοίκους και τους εθελοντές να ρίχνονται και αυτοί στη μάχη.
φφφφ2
Στο νησί έχουν, δυστυχώς καεί σπίτια στην περιοχή Καζαβίτι αλλά και στην Θυμωνιά ενώ δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καβάλας. Το Καζαβίτι στον Πρίνο είχε εκκενωθεί από το Σάββατο το πρωί ενώ λίγο έλλειψε να εγκλωβιστούν μέσα στις φλόγες και δυο βουλευτές της Καβάλας που είχαν σπεύσει στην περιοχή, όπως επίσης και τουρίστες που διέμεναν στην περιοχή. Ωστόσο, με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών αρχών απομακρύνθηκαν γρήγορα από τη φλεγόμενη περιοχή.
Παρότι ο αέρας νωρίς το βράδυ του Σαββάτου κόπασε από τα ξημερώματα οι άνεμοι ενισχύθηκαν με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Όλη τη διάρκεια της νύχτα στο νησί πραγματοποιούνταν διακοπές ρεύματος. Ωστόσο στο νησί επικρατεί αισιοδοξία πως μέχρι τη δύση του ηλίου η φωτιά θα έχει τεθεί υπό έλεγχο, καθώς κατά διαστήματα πέφτει ψιλόβροχο.
Στην περιοχή επιχειρούσαν όλη τη νύχτα, 130 πυροσβέστες, με 62 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 36 στρατιώτες, 11 οχήματα του Δήμου και τρία μηχανήματά του ενώ με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις τις πυροσβέστικής ενισχύθηκαν και αυτή τη στιγμή επιχεριού συνολικά 170 πυροσβέστες. 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο, 15 εθελοντές, 36 στρατιώτες, 11 ΟΤΑ, 8 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερο.
Τα πολλά μέτωπα των πυρκαγιών σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους έχουν μετατρέψει σχεδόν ολόκληρο το νησί σε μια πύρινη κόλαση, προκαλώντας τεράστια ανησυχία τους κατοίκους και τις Αρχές, καθώς από το πρωί Σαββάτου που ξέσπασαν αρχικά σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα, συνεχίζουν να κινούνται ανεξέλεγκτα στο ορεινό κυρίως τμήμα του νησιού, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα πεύκων, πολλά από τα οποία σε αναδασωτέες περιοχές μετά την επίσης καταστροφική πυρκαγιά του 1985.



madata.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *