ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ

Πώς θα δοθούν τα de minimis στους αιγοπροβατοτρόφους;


Με βάση τις παραδόσεις γάλακτος προς τα τυροκομεία και τις βιομηχανίες, οι οποίες συνοδεύονται και με το απαραίτητο παραστατικό (τιμολόγιο) θα δοθούν οι ενισχύσεις de minimis στους αιγοπροβατοτρόφους της χώρας.

Αυτό σημαίνει, ότι όποιος παραγωγός δεν μπορεί να αποδείξει ότι παρέδωσε γάλα, δεν θα εισπράξει ούτε ευρώ ενίσχυσης, ακόμη κι αν έχει το απαιτούμενο ζωικό κεφάλαιο. Κριτήριο επίσης θα είναι η εκμετάλλευση του παραγωγού (είτε έχει αγελαία, είτε σταυλισμένα ζώα), να αριθμεί πάνω από 20 ζώα.

Με τις δικλείδες αυτές το ΥπΑΑΤ φιλοδοξεί, οι ενισχύσεις να καταλήξουν στους πραγματικούς παραγωγούς, οι οποίοι τις έχουν και περισσότερο ανάγκη, ώστε να αντισταθμίσουν τις απώλειες από την πτώση των τιμών.

Σημειώνεται ότι η καταβολή των ενισχύσεων αυτών στους αιγοπροβατοτρόφους ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών αναμένεται έως το τέλος του έτους, όπως έχει δεσμευτεί σχετικά και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης.

Το συνολικό πακέτο που θα μοιραστούν οι παραγωγοί ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ.
πηγη

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.