Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑΠώς ο Βορίδης φρόντισε να μη χαθεί η καρέκλα του προέδρου της...

Πώς ο Βορίδης φρόντισε να μη χαθεί η καρέκλα του προέδρου της Ένωσης Αγρινίου

Ο Θωμάς Κουτσουπιάς, ξεπέρασε δυο φορές τα εμπόδια που έθετε ο νόμος Αποστόλου για τις διοικήσεις των συνεταιρισμών

Όχι μια αλλά δυο φορές μέσα σε λίγα χρόνια, ο πολυπράγμων πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου, κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο που του έβαζε ο νόμος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που έθετε όριο στις διοικήσεις των συνεταιρισμών να μην ξεπερνούν τις δυο θητείες.

Ο πρόεδρος, που παραμένει στη θέση του εδώ και είκοσι χρόνια (!), έχοντας διασφαλίσει έναν ελάχιστο αριθμό εκλεκτόρων που του δίνει σταλινικά ποσοστά , δεν είναι διατεθειμένος να σταματήσει την προσφορά του στα αγροτικά πράγματα της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και της χώρα

Και αυτό το έχει αποδείξει δυο φορές με τον τρόπο που ξεπέρασε τον νόμο Αποστόλου, αρχικά το 2016 και για δεύτερη φορά, με τη βοήθεια της ΝΔ και του υπουργού Βορίδη.

Πριν τέσσερα χρόνια, μόλις “παλιοί” συνεταιριστές είχαν μάθει για το νομοσχέδιο Αποστόλου που επέτρεπε μέχρι δυο θητείες, προχώρησαν αμέσως σε πρόωρες εκλογές με διαφορές προφάσεις. Για παράδειγμα στο Αγρίνιο, είχαν παραιτηθεί όλα τα μέλη του Δ.Σ. Έτσι προκηρύχθηκαν εκλογές και ο κ. Κουτσπουπιάς εξασφάλισε άλλη μια θητεία.

Φέτος, θα έπρεπε να βρεθεί ένας άλλος τρόπος ώστε ο πρόεδρος της Ένωσης και οι συνάδελφοι του να μην χάσουν την καρέκλα. Άλλωστε οι θέσεις που κατέχει ο ίδιος, τόσο στην Ένωση, όσο και στο ΚΙΝΑΛ αλλά και στη νέα ΠΑΣΕΓΕΣ, του ανοίγουν πολλές πόρτες, που ευνόητο είναι πως δεν θα ήθελε με τίποτε να κλείσουν… Είναι γνωστό επίσης, πως αν και κατέχει κομματική θέση στο Κίνημα Αλλαγής, έχει εξαιρετικές σχέσεις με την Μάκη Βορίδη, ο οποίος και φρόντισε για την επανεκλογή του: Με απλό τρόπο, καταργώντας τον νόμο Αποστόλου, πριν από μερικούς μήνες.

Έτσι, ο Θωμάς Κουτσουπιάς, θα συνεχίσει ως “ισόβιος” πρόεδρος στην Ένωση, με τις “ευλογίες” Βορίδη. Και όχι μόνον, κάτι αντίστοιχο εξασφάλισαν και άλλοι συνεταιριστές ανά την Ελλάδα.

Τα παραπάνω επιστεγάστηκαν πριν λίγες μέρες, με την “ιστορική” συγχώνευση με τον σχεδόν ανενεργό ελαιουργικό συνεταιρισμό της Άμφισσας, έναν συνεταιρισμό με σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία αναλαμβάνει το νέο σχήμα και που προστίθενται στα μεγάλα βάρη που ήδη έχει η Ένωση Αγρινίου.

Έτσι, μερικές δεκάδες άτομα ψήφισαν μέσω τηλεδιάσκεψης και ανέδειξαν το Δ.Σ. του “νέου” συνεταιρισμού, στο οποίο φυσικά, πρόεδρος αναδείχθηκε ο Θωμάς Κουτσουπιάς.

Τέλος,  δεν είναι τυχαίο που η Ένωση Αγρινίου, αποθεώνει με πρόσφατη ανακοίνωση της τον κ. Βορίδη για την σύσταση της «Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών», απ’όπου και το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, όπου οι δυο άνδρες, με μια θερμή χειραψία, παρακάμπτουν μεν τους κανόνες της ασφαλούς κοινωνικής απόστασης, επιβεβαιώνουν όμως τη στενή σχέση τους…

Agriniopress Home