Στην κουλτούρα των Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής, υπάρχει η έννοια της Ασθένειας Φάντασμα – μια μυστηριώδης κατάσταση ανθρώπων, η οποία υποτίθεται ότι μπορεί να προκληθεί από τα πνεύματα των νεκρών, που μένουν στον κόσμο μας, κατι ανάλογο με τους δαιμονισμένους ή το μάτιασμα .

Σύμφωνα με τους μύθους των φυλών Ναβάχο και Μοσκόγκι, είναι δύσκολο για τα φαντάσματα να «επιβιώσουν» στον υλικό κόσμο, αλλά μπορούν να «κολλήσουν» σε έναν ζωντανό άνθρωπο,και τρέφονται με την ενέργεια της ζωής του.

Απομυζώντας τη δύναμη της ζωής από ένα άτομο με αυτόν τον τρόπο, το φάντασμα αποδυναμώνει το άτομο, κάνοντάς το άρρωστο και αδύναμο, και μερικές φορές ακόμη και να τον πεθάνει.

Για αυτό, έχουν έναν ειδικό όρο «νόσος φάντασμα». Η ιδέα ότι τα φαντάσματα των νεκρών μπορούν να επιστρέψουν για να προκαλέσουν ασθένεια και θάνατο σε ζωντανούς ανθρώπους δεν είναι στην πραγματικότητα μια ινδική εφεύρεση, αλλά ανάγεται στον αρχαίο κόσμο όπου αναφέρεται σε πολιτισμούς όπως η Μεσοποταμία, η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Ρώμη, η Κίνα και Ινδία. Κάθε ένας από αυτούς τους πολιτισμούς είχε τις δικές του παραδόσεις, αλλά πιο συχνά λέγεται ότι ένα τόσο επικίνδυνο φάντασμα μπορεί να είναι το πνεύμα ενός πρόσφατα αποθανόντος που δεν θάφτηκε σύμφωνα με τους κανόνες.

Ως εκ τούτου, για να αποφευχθεί αυτό, υπήρχαν μια σειρά από τελετουργίες κηδείας. Σύμφωνα με τις ινδικές πεποιθήσεις, ένα ανήσυχο φάντασμα κολλάει ως επί το πλείστον σε ένα άτομο που είναι πολύ απορροφημένο στη θλίψη του για έναν φίλο ή συγγενή που πέθανε πρόσφατα, σκέφτεται πολύ για το θάνατο, προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον αποθανόντα συγγενή μέσω μαγικών τελετουργιών και γενικά δίνει πολλή προσοχή στο θέμα του θανάτου και των νεκρών στην καθημερινή ζωή.

Οι φυλές των Muscogee πιστεύουν επιπλέον ότι κάθε άτομο είναι γεμάτο με ενέργεια που προκύπτει από μια ροή μεταξύ του νου, του σώματος και του πνεύματος που ονομάζεται Ibofanga και μπορεί να εμφανιστεί ασθένεια φαντασμάτων όταν αυτή η ροή διαταραχθεί. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το ελκυσμένο φάντασμα θα στοχεύσει και θα «κολλήσει» στο θύμα. Προκύπτει μια ορισμένη σύνδεση μεταξύ τους, η οποία μπορεί να επηρεάσει επιπρόσθετα το περιβάλλον ενός ατόμου, για παράδειγμα, γύρω από ένα άτομο που είναι «άρρωστο» με μια ασθένεια φαντασμάτων. μπορούν να παρατηρηθούν ανώμαλα φαινόμενα όπως φαινόμενα poltergeist.

Σύμφωνα με την ινδική παράδοση, το φάντασμα δεν θέλει απαραιτήτως να αρρωστήσει και να πεθάνει ο εκλεκτός του, αλλά πρέπει να τρέφεται με τη ζωτική δύναμη και το πνεύμα του για να διατηρήσει την παρουσία του σε αυτό το κόσμο. Τα συμπτώματα αυτής της απόκοσμης ασθένειας μπορεί να είναι αρκετά ποικίλα, όπως αδυναμία, πονοκεφάλους, απώλεια όρεξης, ζάλη, ναυτία, λιποθυμία, άγχος, κατάθλιψη, ευερεθιστότητα, μειωμένο ενδιαφέρον για καθημερινές δραστηριότητες, αδυναμία επικοινωνίας με άλλους, καθώς και εφιάλτες και ξαφνικά αισθήματα τρόμου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πάσχοντες μπορεί να βλέπουν συνεχώς ένα φάντασμα να εμφανίζεται μπροστά τους ή να τους ακολουθεί. Λέγεται ότι εάν ένας άρρωστος δεν θεραπευθεί, γίνεται όλο και πιο αδύναμος κάθε μέρα, αποσύρεται από την κοινωνία, μαραίνεται, χάνει βάρος και σε ακραίες περιπτώσεις πεθαίνει ακόμη και από μια ασθένεια, που το φάντασμα του την προκάλεσε.

Πιστεύεται ότι τα θύματα της ασθένειας των φαντασμάτων πρέπει να νοσηλευτούν το συντομότερο δυνατό, γιατί διαφορετικά μπορεί να γίνει ανίατη. Συνήθως, η «θεραπεία» περιλαμβάνει τελετουργίες που ζητούν από το πνεύμα να σταματήσει να προσκολλάται στον υλικό κόσμο και να ξεκουραστεί στη μετά θάνατον ζωή.

Αν όμως οι εκκλήσεις δεν εισακούονται, τότε στρέφονται σε επιθετικές μεθόδους για να διώξουν το πνεύμα. Στην κουλτούρα των Απάτσι, ένας από τους τρόπους θεραπείας της ασθένειας είναι να κάψετε όλα τα πράγματα του αποθανόντος συγγενή, να καθαρίσετε ό,τι μπορεί να τον θυμίζει, να μετακομίσετε σε ένα νέο σπίτι και να τους διώξετε εντελώς από τις σκέψεις σας χωρίς καν να πείτε το όνομα του νεκρού.

Πιστεύεται ότι αυτό θα κάνει το φάντασμα να παραδοθεί και να εξαφανιστεί. Σε όλες τις περιπτώσεις, η κανονική ιατρική ή η δυτική ιατρική πρακτική λέγεται ότι είναι εντελώς άχρηστη ενάντια στην ασθένεια φάντασμα. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε ένα φάντασμα «κολλημένο» σε ένα θύμα είναι να το αποτρέψετε εντελώς από το να εμφανιστεί αρχικά, φροντίζοντας η κηδεία να γίνει σωστά και ότι οι ζωντανοί να μην κολλήσουν πολύ στο άτομο που έφυγε.

Η πίστη σε μια ασθένεια φάντασμα είναι τόσο μεγάλη μεταξύ των Ινδιάνων που συζητείται ακόμα. Όμως, στα μάτια της σύγχρονης επιστήμης και ιατρικής, η ασθένεια των φαντασμάτων θεωρείται ως επι πλείστον μια ψυχική κατάσταση που σχετίζεται με άλυτο πένθος, συνεχές πένθος ή άλλο ψυχολογικό τραύμα, το οποίο στη συνέχεια έχει μια ψυχοσωματική επίδραση για να δημιουργήσει σωματικά συμπτώματα.

Ωστόσο, οι ινδιάνικες φυλές απορρίπτουν την ιατρική και μέχρι σήμερα επιμένουν ότι η ασθένεια των φαντασμάτων είναι ένα εντελώς πραγματικό φαινόμενο που προκαλείται από φαντάσματα και πνεύματα και ότι μόνο οι παραδοσιακές σαμανικές μέθοδοι μπορούν να την νικήσουν.

Η ψευδό-ιατρική τους πάντως καλύπτει πλήρως κάτι που μοιάζει με αυτό άνωθεν και προσκολλάει σε χαμηλής νοημοσύνης άτομα αλλα ταυτόχρονα και βάρβαρα ειναι επίσης και κληρονομική, από την οποία πάθηση πάσχουν όλοι οι λεγόμενοι οι κομμουνιστες αναρχο-ορκ κτλ που δεν ανήκουν σε συγκεκριμένη φυλη αλλα υπηρετούν αυτή την φυλή ως ζόμπι έχουν επίσης σύμπτωμα εμμονής και σχισοφρένειας , και όλο αυτο το έχουν ονομάζει τάχα ιδεολογία απίστευτο? καθόλου αν κρίνεις ότι οι μάζες εχουν χάσει καθε επαφή με το πνεύμα και έχουν γίνει υλιστικές, και κάτι άλλο επίσης που έχει σχέση με το άνωθεν θέμα το έχουν ονομάσει διαφορετικότητα! .

Βλέπουμε λοιπόν πως οι μάζες ειναι στην κυριολεξία εκτός πραγματικότητας και τα εντελώς παράλογα που έχουν σχέση με ολα αυτα που ειναι και μπροστά τους τα βλέπουν εντελώς φυσιολογικά πολύ καιρό πριν το covid, ακριβώς επειδή δεν έχουν επαφή με το πνεύμα, το ακόμα πιο παράξενο ειναι ότι ενώ δεν καταλαβαινουν τίποτα απο αυτα που συμβαίνουν μπροστά τους οι περισσότεροι μιλάνε για “κακούς ρατσιστές ναζι Γερμανούς ” που τα γνώριζαν αυτά, και λένε υποτιμητικά σε όσους δεν έχουν πέσει εντελώς στο επίπεδο τους την μασονική φράση “θεωρίες συνωμοσίας” ,με το ίδιο τρόπο που ο βοσκός φωνάζει στα προβατα που παρεκκλίνουν απο το κοπάδι για να ξανα μπουν στο κοπάδι .

Και επίσης το εντελώς παράλογο ειναι πως αυτοι που δεν εχουν καμια σχέση οι ιδιοι με το πνεύμα με αποτελέσματα να μην καταλαβαινουν τίποτα και τα βλέπουν όλα ανύπαρκτα , οι ίδιοι επικαλούνται “άγιους” “θρησκείες” και ότι θα πάνε στο παράδεισο ως πνεύματα (!) και αυτα οχι μονο δεν τα βλέπουν ως θεωρίες συνωμοσίας αλλα μπορεί και να σε σφάξουν σαν αρνί τυπου ISIS αν πεις κατα του δόγματος τους ! και ολα αυτα ενώ όσο ειναι εν ζωή δεν έχουν καμιά σχέση με το πνεύμα, σε ένα τέτοιο κόσμο του χάους και της παράνοιας όσοι έχουν παραμείνει λογικοί και άνθρωποι με την έννοια της λέξεως και που δεν ζήτησαν πότε ίσα δικαιώματα σαν τους μισάνθρωπους, βλέπουν την κατάντια στην ίδια την συμπεριφορά των πολλών και στο βλακώδες τρόπο που σκέφτονται, δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη που ακομα και στο ιντερνέτ τα πρόβατα διαβαζουν και υποστηρίζουν τους τσοπάνηδες τους και βλέπουν ακομα τηλεόραση εν έτη 2022 η λογική ειναι ανύπαρκτη σε πολλους . Να γιατι ο Πλάτων αποκαλούσε ανθρώπους μονο τους πνευματικά ανώτερους αυτά τα έχουν κανει γάργαρα κατι πατριδοκάπηλοι ούτε ειπε κανένας “κακό ναζι” τον Πλάτων , πάντως απο τότε που οι δυνάστες ανακάλυψαν οτι πολλοι εχουν ζωώδες πνεύμα και αναπαραγονται με ταχείς ρυθμούς (μαντέψτε γιατί ) έκαναν την εκπαίδευση υποχρεωτική ώστε να εκπαιδεύουν τα πρόβατα προς όφελος τους …
PHGH

Από xiromeropress