Για το θέμα των παιδικών χαρών στον δήμο Αγρινίου κατέθεσε ερώτηση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Καψάλης.

Ειδικότερα, κατόπιν ερώτησής που έγινε τον Ιανουάριο του 2023 από τον επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Παναγιώτη Καψάλη για την ασφάλεια των παιδικών χαρών που λειτουργούν στο Δήμο Αγρινίου και για την ύπαρξη ή μη βεβαίωσης της καταλληλότητας λειτουργίας των παιδικών χαρών του Δήμου Αγρινίου από την Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών χαρών για την νόμιμη λειτουργίας τους, η απάντηση που έλαβε  επιβεβαίωσε τις αμφιβολίες του περί μη ύπαρξης της βεβαίωσης με ότι αυτό συνεπάγεται

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης μετά από την απάντηση που έλαβε τοποθετήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο, επί αυτού του σοβαρού θέματος που άπτεται της ασφάλειας των πολιτών και είπε:

«Το θέμα που φέρνω σε συζήτηση έρχεται από το 2019 όπου και τότε σε ανάλογη ερώτηση, δεν είχα λάβει σαφείς απαντήσεις.

Παρόλα τις τότε δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου ο οποίος είχε πει πως κατασκευάστηκαν και παραδίδονται προς χρήση ασφαλής παιδικές χαρές με πιστοποιημένα όργανα, μέχρι και σήμερα που επανήλθα με νέο αίτημα μου, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου περί μη ύπαρξης βεβαίωσης καταλληλότητας των παιδικών χαρών.

Έγγραφο απαραίτητο για την λειτουργία τους σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 27934/ΦΕΚ Β 2029/25.07.2014 υπουργική απόφαση.  Τα συμπεράσματα που εξάγονται από την μη ύπαρξης βεβαίωσης καταλληλότητας από την αρμόδια επιτροπή για την σύννομη λειτουργία των παιδικών χαρών, είναι ξεκάθαρα και δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από απαντήσεις του τύπου δεν συνεδρίασε η επιτροπή και δεν λάβαμε την βεβαίωση.

Αυτές οι απαντήσεις μας παραπέμπουν σε υπεκφυγές και αοριστίες για την διέξοδο από την προσωρινή δύσκολη θέση και ευθύνη συνάμα.

Εάν ου μη γένοιτο συμβεί κάποιο δυσάρεστο συμβάν τότε θα είναι αργά για κροκοδείλια δάκρυα.

Ας σταθεί η Δημοτική Αρχή με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι σε θέματα ασφάλειας και να μην ψάχνει τρόπο διαφυγής της.

Η ασφάλεια των πολιτών προέχει και δεν περιμένει».

Από xiromeropress