ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ραβανί Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας απλό αλάδωτο χωρίς σιμιγδάλι

%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b9%ce%b9%ce%b9
Σήμερα σας παρουσιάζουμε άλλη μια παραδοσιακή συνταγή για ραβανί Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας απλό αλάδωτο χωρίς σιμιγδάλι που είναι μια από τις πιο παλιές και πιο ιδιαίτερες συνταγές για ραβανί που έχουμε και παρουσιάζουμε στην ιστοσελίδα μας. Η βάση της συνταγής είναι η γαλέτα,

που την αναμιγνύνουμε με όλα τα κλασικά υλικά που συνθέτουν το ραβανί και σαν γλυκαντικά συστατικά προσθέτουμε τα καρύδια, το γαρύφαλλο και το κονιάκ τα οποία συνθέτουν το τελικό αποτέλεσμα το οποίο είναι πεντανόστιμο και το οποίο σου συνιστώ να δοκιμάσεις ανεπιφύλακτα. Για όποια απορία ή ερώτηση χρειαστείς, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στην περιοχή που είναι τα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.
Υλικά

350 γραμ. καρύδια
650 γραμ. ζάχαρη
12 αυγά
1 ποτήρι νερού γαλέτα κοπανισμένη
1 ποτήρι του καφέ κονιάκ
2 κουταλιές του φαγητού κανέλα
1 κουταλιά του φαγητού γαρύφαλλα
200 γραμ. βούτυρο

Διαδικασία
Βήμα 1

Χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και το βούτυρο ωσότου γίνουν αφράτοι.
Βήμα 2

Προσθέτουμε τη γαλέτα, τα καρύδια, το κονιάκ, τα γαρύφαλλα και την κανέλα, ανακατεύοντας συνεχώς το μίγμα.
Βήμα 3

Ρίχνουμε, τέλος, και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.
Βήμα 4

Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και το βάζουμε αμέσως στο φούρνο, που τον έχουμε προθερμάνει.
Βήμα 5

Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
απο miam.gr/

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.