Σε απόγνωση και η Πεντάλοφος – Πλημμύρισαν στάβλοι και καλλιέργειες (VIDEO)

0
92

Σε απόγνωση και η Πεντάλοφος – Πλημμύρισαν στάβλοι και καλλιέργειες (VIDEO)

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία και στην Πεντάλοφο όπου η έντονη βροχόπτωση και η μεγάλη ποσότητα νερού δεν κατάφερε να απορροφηθεί από τον αύλακα αποστράγγισης και κατέληξε στα χωράφια και τις κτηνοτροφικές μονάδες.

Η απόγνωση των αγροτών, αλλά κυρίως των κτηνοτρόφων είναι έκδηλη. Οι περισσότεροι δεν μπορούν ούτε καν να προσεγγίσουν τις σταβλικές εγκαταστάσεις τους τουλάχιστον να δουν αν έχει απομείνει κάτι. Στους στάβλους που βρίσκονται σε ψηλότερα σημεία δεν έχει φθάσει το νερό έχουν όμως καταστραφεί οι δρόμοι και σε κάποιες περιπτώσεις η πρόσβαση γίνεται μόνο με τρακτέρ, ενώ σε άλλες δεν μπορεί κανείς να περάσει.

Στα χωράφια το νερό ξεπερνά το ένα μέτρο. Ο δρόμος Πενταλόφου – Παλαιομάνινας έχει διακοπεί, καθώς σε μήκος πάνω από ένα χιλιόμετρο έχει μετατραπεί σε ποτάμι και είναι απροσπέλαστο.

Το μόνο που περιμένουν τώρα είναι η κρατική βοήθεια προκειμένου να καταφέρουν να ξανασταθούν στα πόδια τους. Όπως είπαν οι ίδιοι μιλώντας στο aixmi-news.gr είναι η πρώτη φορά που η περιοχή παθαίνει τέτοια ζημιά, αφενός γιατί η ποσότητα της βροχής ήταν υπερβολικά αυξημένη και αφετέρου γιατί οι αύλακες δεν είχαν καθαριστεί επαρκώς.

aixmi-news.gr