Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Σκάνδαλο στον γερμανικό στρατό: «Εκπαιδεύουν» τις νεοσύλλεκτες με στριπτίζ και pole dancing

Σκάνδαλο στον γερμανικό στρατό: «Εκπαιδεύουν» τις νεοσύλλεκτες με στριπτίζ και pole dancing


Σεξουαλική παρενόχληση, δημόσιος εξευτελισμός και ακραία καψόνια στις νέες γυναίκες, σε κέντρο εκπαίδευσης του γερμανικού στρατού. Αποκαλυπτική έρευνα του γερμανικού υπουργείου Άμυνας έφτασε στην Bundestag
Σάλος στη Γερμανία μετά την αποκάλυψη, ότι οι γυναίκες στρατιωτικοί υφίστανται ταπεινωτική μεταχείριση και παρενοχλήσεις, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους. Όπως αποκαλύπτουν επίσημα έγγραφα του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, οι νεοσύλλεκτες υποχρεώνονται να γδύνονται, να κάνουν pole dancing και να υφίστανται πολλά και διάφορα καψόνια.
Στην μικρή πόλη Pfullendorf της νότιας Γερμανίας, υπάρχει ένα ειδικό κέντρο εκπαίδευσης του γερμανικού στρατού. Όσα συμβαίνουν εκεί όμως, κάθε άλλο παρά συνθήκες και μεθόδους στρατιωτικής εκπαίδευσης θυμίζουν.
Έρευνα του γερμανικού υπουργείου Άμυνας καταδεικνύει, τα εξευτελιστικά στάδια από τα οποία πρέπει να περάσει μία γυναίκα, ως μέρος μίας «σαδιστικής διαδικασίας μύησης» στον στρατό.
Η Nicole E. καταγγέλλει, ότι ανώτεροί της την υποχρέωσαν, να κάνει pole dancing σε κοινή θέα, σε κοινόχρηστο χώρο του στρατώνα, όπου εκτός από τον ανάλογο στύλο, που περισσότερο θυμίζει – σύμφωνα με την ίδια – νυχτερινό κέντρο για ενήλικες, παρά εγκατάσταση για εκπαίδευση σε στρατόπεδο, υπήρχε και «μπαρ με άφθονα βαριά ποτά».
Η ίδια γυναίκα αναφέρει, ότι επιπλέον οι ανώτεροί της αναγκάζουν τις γυναίκες, να βγάζουν όλα τα ρούχα τους στον διάδρομο, πριν τις αγγίξουν στο στήθος και τα γεννητικά όργανα. Συν τοις άλλοις, κατά τη διάρκεια της εξευτελιστικής αυτής σε βάρος τους συμπεριφοράς, τραβούν φωτογραφίες, υποστηρίζοντας ότι «θα είναι πολύ χρήσιμες για τους σκοπούς της εκπαίδευσης».
Το θέμα έφτασε μέχρι το γερμανικό Κοινοβούλιο. Η εκπρόσωπος του κυβερνώντος CDU στην αρμόδια επιτροπή Άμυνας, Gisela Manderla, καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τις μεθόδους, λέγοντας πως «το πρόβλημα εν προκειμένω το έχουν οι άνδρες, που πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία. Ο στρατός πρέπει να δώσει έμφαση στη μόρφωση και εκπαίδευσή τους, ώστε να διαμορφωθεί ένα άλλο πρότυπο ηγεσίας».
Κανένας σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια
Επιπλέον, από εσωτερική έρευνα τον Ιανουάριο προέκυψε, ότι οι νεοσύλλεκτοι, άνδρες και γυναίκες, υποχρεώνονται να περάσουν από ακραία καψόνια, σε καθημερινή βάση. Μεταξύ άλλων, τους αναγκάζουν, να δένουν άλλους νεοσύλλεκτους σε καρέκλες, όπου παραμένουν στην ίδια θέση για ώρες, ενώ τους ρίχνουν παγωμένο νερό.
Οι πράξεις αυτές κρίθηκαν ως «απαράδεκτες», που «δεν δείχνουν κανέναν σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη σεξουαλική αυτοδιάθεση και την ευπρέπεια καθενός».
Πέντε στρατιωτικοί, ανώτερης βαθμίδας, μετακινήθηκαν από τη θέση τους, κάποιοι εντός του στρατιωτικού κέντρου, ενώ δύο επιβλέποντες μεταφέρθηκαν στις Ειδικές Δυνάμεις, την ελίτ του γερμανικού στρατού. Ο Διοικητής της μονάδας, που βρισκόταν στο εκπαιδευτικό κέντρο από το 2013, επίσης μετακινήθηκε.
news247.gr
mag24.gr

0Shares