In ελληνικη φυση


«Σκόρδα» ή κατά τους αρχαίους *δυσώδες ρόδων (σκόροδον)… ένας θησαυρός της φύσης, ένα παραδοσιακό γιατρικό με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, ένα άρτυμα στην αρχαία ελληνική και μεσογειακή κουζίνα… καλλιεργήθηκε στη θεσσαλική ύπαιθρο σε μεγάλες εκτάσεις για την παραγωγή των ξηρών του καρπών,

η χειρονακτική καλλιέργεια παλιότερα ξεκινούσε φθινόπωρο με το όργωμα στο χωράφι, στη συνέχεια το ψιλoχωμάτισμα και το αυλάκιασμα με τα τσαπιά, οι ξερές σκελίδες φυτεύονταν στο χώμα… κατά την άνοιξη ένα δυο σκαλίσματα και όταν έφτανε η ώρα της συγκομιδής όλη η οικογένεια βοηθούσε να βγάλουν και να αρμαθιάσουν τα σκόρδα και στη συνέχεια να πουληθούν στα παζάρια… άλλο ένα είδος που απέφερε οικονομικό όφελος στην οικογένεια…

Πηγή: Facebook Anna Kousiantza

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Start typing and press Enter to search