kakokairiadentr
Έντονα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει από το πρωί τη Δυτική Ελλάδα.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας από την καταρρακτώδη βροχή.
Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για πτώσεις δέντρων σε Πάτρα, Πύργο, Αίγιο, Αμαλιάδα, Ναύπακτο και Αγρίνιο.
Το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από την περιοχή της Ηλείας προκάλεσε σοβαρές, υλικές, ζημιές.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το iliaoikonomia.gr, στην περιοχή του Λάπατου προκάλεσε ζημιές σε στέγες σπιτιών, τέντες και σε άλλες κατασκευές, ενώ στην περιοχή των Σαβαλίων δέντρο στην Εθνικό Οδό καταπλάκωσε αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει.
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για παρεμβάσεις από τις ζημιές του ανεμοστρόβιλου, ενώ επίσης σημειώθηκαν εκτεταμένες και συχνές διακοπές ρεύματος. Ειδικά στην πόλη του Πύργου η διακοπή διάρκεσε από τις 06:15π.μ.έως τις 07:30π.μ.
Επίσης, η κίνηση στον δρόμο Πύργου – Κατακόλου πραγματοποιείται με δυσκολία καθώς αρκετά δένδρα έχουν πέσει στο οδόστρωμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για λίγο χρονικό διάστημα υπήρξε διακοπή!
Την ίδια ώρα, ο καιρός δείχνει το άσχημο πρόσωπό του και στον νομό Αχαΐας. Οπως αναφέρει το thebest.gr στην Πάτρα λίγο μετά τις 6.30 το πρωί ξεκίνησε βροχόπτωση μαζί με ισχυρούς ανέμους.
Μέχρι τις 7.10 η πυροσβεστική είχε δεχτεί δέκα κλήσεις για πτώσεις δέντρων στην παραλιακή ζώνη από την Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι του Μουρτά, είτε πάνω σε αυτοκίνητα είτε στο οδόστρωμα.
Στις 8.15 οι κλήσεις για πτώση και κοπή δέντρων είχε ανέβει στις 25 ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στου Ρωμανού και σε άλλες περιοχές.
Ενδεικτικά δέντρα έπεσαν στην Ηρώων Πολυτεχνείου στην Κωνσταντινουπόλεως, στη Σμύρνης και στην Παντοκράτορος κ.α. Σε κάποιες περιπτώσεις τα δέντρα κατέληξαν πάνω σε αυτοκίνητα.
Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στη Ναυπακτία
Σημαντικές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στη Ναυπακτία. Τα ξημερώματα ένα δέντρο έπεσε στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ενώ ζημιές έχουν αναφερθεί στις παραλίες του Γριμπόβου και της Ψανής.
Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, στην παραλία της Ψανής έχουν γίνει ζημιές στα σκίαστρα των καταστημάτων και τραπεζοκαθίσματα είναι διάσπαρτα στο δρόμο και στην παραλία.
Στο Γρίμποβο έχουν σπάσει παρμπρίζ σε δύο αυτοκίνητα από πτώση, πιθανόν, σοφάδων από σπίτια.
Οι ισχυροί άνεμοι έχουν αναποδογυρίσει κάδους απορριμμάτων σε διάφορα σημεία, ενώ αυτή την ώρα συνεργεία του Δήμου Ναυπακτίας βρίσκονται στις περιοχές που έχουν προβλήματα. Ζημιές έχουν γίνει σε πάρα πολλές τέντες καταστημάτων.
Ένα δέντρο έχει πέσει σε καλώδιο της ΔΕΗ στο Γρίμποβο, ενώ πτώσεις δένδρων σημειώθηκαν στη Μανάγουλη, στο Μοναστηράκι, στο Ευπάλιο και στη Σεργούλα.


madata.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *