Σε καταγγελία για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Υγείας στην Κατούνα προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ μετά τον θάνατο της άτυχης 30χρονης εγκύου την οποία βρήκε νεκρή ο άνδρας της στο σπίτι τους την Μεγάλη Παρασκευή.

«Το Κέντρο Υγείας Κατούνας έπρεπε να λειτουργεί όλο το 24ωρο και λειτουργεί καθημερινές από πρωί έως μεσημέρι» υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.
Κατά την ΠΟΕΔΗΝ «την Μεγάλη Παρασκευή το μεσημέρι που το χρειάσθηκε η νεαρή άτυχη έγκυος γυναίκα και το οποίο βρίσκεται κοντά στο σπίτι της ήταν αργία και δεν λειτουργούσε».

«Δεν υπήρχε ούτε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας για να διασφαλιστεί η έγκαιρη διακομιδή της» συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Αντί λοιπόν να της παρασχεθεί ιατρική φροντίδα σε πέντε λεπτά της παρασχέθηκε σε μία ώρα» προστίθεται στην δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.
Σύμφωνα με τον ίδιο «πριν δύο χρόνια 65χρονος πάλι από τη περιοχή με κλειστό το κέντρο υγείας που θα μπορούσε τώρα να ζει ξεψύχησε στο αυτοκίνητο του γιού του καθ’ οδόν προς το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας για τους ίδιους λόγους».

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει στην καταγγελία της ότι το κέντρο υγείας Κατούνας «που εξυπηρετεί μία μεγάλη περιοχή με επίκεντρο το κεφαλοχώρι της Κατούνας στο οποίο υπάρχουν σχολεία όλων των βαθμίδων λειτουργεί με ωράριο τραπεζών. Από 7 π.μ. εως 3 μεσ. καθημερινές. Δεν λειτουργεί όλο το 24ωρο όπως πρέπει να συμβαίνει με όλα τα κέντρα υγείας αγροτικού τύπου».

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι «στο εν λόγω κέντρο υγείας υπηρετούν τέσσερεις Γενικοί Ιατροί, ο ένας εκ των οποίων λείπει με ειδική άδεια. Επίσης υπηρετούν δύο αγροτικοί ιατροί, με τη μια να λείπει με άδεια εγκυμοσύνης και επτά νοσηλευτές εκ των οποίων οι δύο έχουν μετακινηθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου».

Γι’ αυτό, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «όταν υπάρχει έκτακτο συμβάν ειδοποιείται ασθενοφόρο από την Αμφιλοχία που απέχει 25 χιλιόμετρα ή το Αγρίνιο που απέχει 45 χιλιόμετρα».

Τι απάντησε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ
Την δική του απάντηση μετά τα όσα έχουν ειπωθεί για τον θάνατο της 30χρονης εγκύου στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας και τη μη λειτουργία του Κέντρου Υγείας της περιοχής έδωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Όπως τόνισε ο κ. Καρβέλης το Κέντρο Υγείας δεν εφημερεύει από το μακρινό 2015, λόγω υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο παρά τις συνεχείς προσπάθειες να βρεθεί προσωπικό, με επικουρικούς γιατρούς, οι προκηρύξεις των θέσεων έχουν καταλήξει άγονες, αφού κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Ο κ. Καρβέλης εξέφρασε, τέλος, την οδύνη του για το περιστατικό και υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες για κάλυψη των κενών θέσεων με ιατρικό προσωπικό άλλων δομών υγείας.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠε για τον θάνατο 30χρονης εγκύου στην Κατούνα:
.makeleio

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *