Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑΣΟΚ – Οι Κινέζοι θα φάνε χιλιαδες σκυλάκια

ΣΟΚ – Οι Κινέζοι θα φάνε χιλιαδες σκυλάκια

kine2
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η γιορτή του θερινού ηλιοστάσιου και το φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος επιστρέφουν στην πόλη Γιούλιν στην Κίνα. Δεκάδες χιλιάδες σκυλιά βασανίζονται και δολοφονούνται κάθε χρόνο στα πλαίσια του φεστιβάλ το οποίο έχει καταδικαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο για την βάναυση μεταχείριση των ζώων.
H ακτιβιστική δράση “Compassion Project” επιστρατεύει μία σειρά από ηθοποιούς του Χόλιγουντ κατά του «φεστιβάλ». Ο Ματ Ντέιμον, Χοακίν Φοίνιξ, Ρούνι Μάρα και άλλοι υπενθυμίζουν στον κόσμο το έγκλημα που συντελείται κάθε χρόνο καθώς περισσότερα από 10.000 σκυλιά σφάζονται, κρεμούνται σε τσιγκέλια, γδέρονται και τέλος τρώγονται.
Στο βίντεο που συνοδεύει την καμπάνια ο Ντέιμον και οι άλλοι αστέρες μιλούν για τη διαδικασία της βάναυσης θανάτωσης των ζώων.
kine1
Στο ιδιαίτερα σκληρό video οι διάσημοι εξηγούν ότι οι δολοφόνοι των σκύλων πιστεύουν ότι τα βασανιστήρια βελτιώνουν την γεύση του κρέατος και τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.
Το φεστιβάλ που ξεκίνησε την Τρίτη, 21η Ιουνίου, θα διαρκέσει 10 μέρες και όπως αναφέρει η εφημερίδα “The Guardian”, ωστόσο παρά την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την συγκέντρωση 11 εκατ. υπογραφών από τον Humane Society International, οι πωλήσεις του κρέατος σκύλου έχουν αυξηθεί από το φεστιβάλ του περασμένου χρόνου.
Tην ίδια στιγμή, ο ακτιβιστής Marc Ching ταξίδεψε στο Γιουλίν και κατάφερε να απελευθερώσει 1.000 σκύλους από έξι σφαγεία.
“Είτε πιστεύετε ότι κάτι πρέπει να είναι προς βρώση ή να βρίσκεται στο μενού σας, η βία και τα βασανιστήρια και η σκληρότητα είναι λάθος” πρόσθεσε ο Μαρκ Τσινγκ, ιδρυτής της οργάνωσης Animal Hope & Wellness Foundation.
“Εξαιτίας της διαμαρτυρίας, ολοένα και περισσότεροι μαθαίνουν ότι οι επισκέπτες στο φεστιβάλ του Γιούλιν μπορούν να δοκιμάσουν σκυλίσιο κρέας” σχολίασε ο Λιν, πωλητής κρέατος.
trelokouneli.gr