Ένας άνδρας έχει χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο όπου κατέρρευσε το στέγαστρο στο παλιό λιμάνι της Πάτρας. Πρόκειται για μετανάστη που είχε βρει καταφύγιο στο χώρο. Επίσης αυτή την ώρα, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εκπαιδευμένο σκύλο ερευνούν στα συντρίμμια του κτιρίου για άλλα άτομα που πιθανόν είναι χτυπημένα ή εγκλωβισμένα.
Ειρωνεία της τύχης; Σήμερα το μεσημέρι ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε ότι νωρίτερα είχε υπογραφεί, μεταξύ του ΟΛΠΑ και της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την κατεδάφιση του συγκεκριμένου υποστέγου.
Όπως ανέφερε ο ΟΛΠΑ «η ολοκλήρωση των εργασιών κατεδάφισης προβλέπεται, σύμφωνα με τη σύμβαση, να πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου τριμήνου ώστε ως το τέλος του φθινοπώρου ο χώρος να αποδοθεί ελεύθερος στο Δήμο Πατρέων για να τον εντάξει στους σχεδιασμούς ανάπλασης της παραλιακή ζώνης.
Τις στιγμές της κατάρρευσης της οροφής του κτιρίου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας περιγράφει ο Γιάννης Μάκκας, ο οποίος βρισκόταν λίγα μέτρα πιο μακριά. Ειδικότερα, όπως λέει ο κ. Μάκκας, «τη στιγμή που βρισκόμουν στο γραφείο μου το οποίο είναι απέναντι από το παλιό λιμάνι, άκουσα πρώτα ένα κρότο και μετά ένοιωσα μία μικρή δόνηση, σαν σεισμό».
Στη συνέχεια, προσθέτει, «άνοιξα το παράθυρο και τα είδα όλα κατεδαφισμένα».
Ταυτόχρονα, όπως περιγράφει ο κ. Μάκκας, «είδα ανθρώπους να βγαίνουν από τον χώρο που στεγάζονταν παλιά τα κρατητήρια του Λιμενικού, κρατώντας βαλίτσες στα χέρια τους».
Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές και ο Λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, ενώ λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ





πηγη thebest.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *