ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΘΕΣ

Σπάνιες φωτογραφίες της παλιάς Αθήνας ,όταν οι Αθηναίοι μετακινούνταν με άμαξες!

Ανδρες πλέκουν καλάθια στου Ψυρρή

Σπάνιας ομορφιάς φωτογραφίες της Αθήνας, από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί στη σελίδα «Η Αθήνα μέσα στον χρόνο» στο facebook, και ταξιδεύουν τους επισκπέτες στον χρόνο. Δείτε την πλατεία Συντάγματος, την οδό Φιλλελήνων, Αμαλίας, την περιοχή του Ψυρρή και το Γκάζι, την εποχή που υπήρχαν χωματόδρομοι και οι Αθηναίοι μετακινούνταν άμαξες.

Οι εργάτες με τα κάρα και τα μουλάρια σκάβουν πυρετωδώς. Κόσμος διασχίζει την οδό Επωνύμων και την Παναγιά Βλασσαρού. Διακρίνεται καθαρά κι η μπουγάδα της νοικοκυράς στην ταράτσα του γωνιακού σπιτιού. Από κάτω μάλλον ήταν ταβερνάκι …
Αρχαία Αγορά, 7 Ιουλίου 1931.
Άγιος Γρηγόριος, στην οδό Μητροπόλεως, πριν το 1900.
Ο Ναός των Αγίων Θεοδώρων, από παλιά καρτ ποσταλ, 1909
Η Οδός Φιλλελήνων το 1896
Η Αγία Τριάδα, Η Ρωσσική Εκκλησία επί της Φιλελλήνων, το 1890
Φιλελλήνων 25-27 & Σιμωνίδου, ​​Δεξιά η Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Παύλου, Φιλελλήνων, Οκτώβριος 1966
Η οδός Φιλελλήνων το 1898, Αριστερά, το Ξενοδοχείον των Ξένων – Hôtel des étrangères, του Στέφανου Ξένου.Δεξιά, το Μέγαρο Παχύ και στο ισόγειο το κατάστημα Πινακοθήκη Hellénique. Ο Λευτέρης Ξανθάκης αναφέρει ότι, το 1898 ο Αριστοτέλης Ρωμαϊδης πωλούσε αντίτυπα των φωτογραφιών τους σε αυτό εδώ το κατάστημα. Επρόκειτο για συλλογές αρχαίων και νεότερων μνημείων.
Η Λεωφόρος Αμαλίας το 1900
Παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1948.Από τα εικονιζόμενα κτίρια, μόνο η Οικία Κυριακούλη Μαυρομιχάλη (γωνία Λ. Β. Αμαλίας 8 & Ξενοφώντος) σώζεται σήμερα. Σε πρώτο πλάνο το Μέγαρο Νεγρεπόντη.
Στιγμιότυπο από λαχαναγορά στο Γκάζι
Ανδρες πλέκουν καλάθια στου Ψυρρή
Για να μετάσχει σπίτι με τις Καρυάτιδες, Αγίων Ασωμάτων 45, Ψυρρή 1960. Αγαπημένο θέμα του Γιάννη Τσαρούχη.
Έφιπποι αξιωματικοί διασχίζουν την οδό Ευαγγελιστρίας

protothema.gr/

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.