Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑΣπουδαίες παραστάσεις στο 30ο Φεστιβάλ Οινιαδών

Σπουδαίες παραστάσεις στο 30ο Φεστιβάλ Οινιαδών

οινιαδες
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 30ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων, το οποίο ξεκινά την 22α Ιουλίου και ολοκληρώνεται 21 Αυγούστου, παρουσιάσθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κων/νος Γιαννόπουλος και η Αντιπρόεδρος Σ. Λαναρά και ο Αντιδήμαρχος Κ. Ρόμπολας.
Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των εκδηλώσεων, επεσήμανε ότι παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, συντάχθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ένα πλήρες πολιτιστικό πρόγραμμα το οποίο βασίσθηκε στην προσφορά, τον εθελοντισμό και το ενδιαφέρον τοπικών φορέων. Ο Νίκος Καραπάνος, ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις θεατρικές παραστάσεις αλλά και τις αξιόλογες εκδηλώσεις που τις πλαισιώνουν, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους συνέδραμαν με τις ευγενικές χορηγίες τους την διεξαγωγή του 30ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων.
Ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος ακολούθως σημείωσε ότι ο εμπλουτισμός του θεσμού όχι μόνο με παραστάσεις αλλά και άλλες εκδηλώσεις, φιλοδοξούν να θέσουν τις βάσεις εξέλιξης μιας πολιτισμικής δραστηριότητας, που να αφορά τη θεατρική παιδεία.
Η κυρία Σοφία Λαναρά, αμέσως μετά παρουσίασε αναλυτικά τις θεατρικές παραστάσεις του φετινού προγράμματος καθώς και τους συντελεστές τους, ενώ τέλος ο αντιδήμαρχος Κ. Ρόμπολας αναφέρθηκε στην πλήρη προετοιμασία του χώρου ο οποίος και φέτος θα δεχθεί χιλιάδες επισκέπτες. Στο πλαίσιο αυτό και παρά τις πενιχρές οικονομικές δυνατότητες, πραγματοποιήθηκε έγκαιρα η συντήρηση του χώρου στάθμευσης και του δρόμου που οδηγεί στο αρχαίο θέατρο των Οινιάδων.
Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του 30ου Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων περιλαμβάνει:
22 Ιουλίου – Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ν. Ρόμπολα
Οινιάδες, μια αρχαία Ακαρνανική πολιτεία
Το βιβλίο αποτελεί έκδοση του ιστορικού μουσείου της «Διεξόδου» με την υποστήριξη του Κορδόσειου Κοινωφελούς Ιδρύματος το οποίο στηρίζει το φεστιβάλ από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Χώρος παρουσίασης το Κτίριο Συγγρού στην Κατοχή ώρα 20.30
23 Ιουλίου 2016 ώρα 10,00 π.μ.: Ημερίδα με θέμα το Αρχαίο Δράμα σήμερα
Εισηγητές: Κώστας Καζάκος σκηνοθέτης – ηθοποιός, Ολυμπία Βικάτου Αρχαιολόγος – Προϊστάμενος Εφορίας Αρχαιοτήτων, Γιώργος Μικέλης Θεατρολόγος, Ελένη Καράμπελα λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πατρών . Για όσους ενδιαφέρονται θα απευθύνονται στο Πνευματικό Κέντρο στο τηλέφωνο 2631027268 . Το πρωί τους συμμετέχοντες από το Μεσολόγγι και Αιτωλικό μπορεί να γίνει μεταφορά τους με λεωφορείο του Δήμου. Στο τέλος της ημερίδας θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής
23 Ιουλίου 2016: Θεατρική παράσταση: “ΑΝΤΙΓΟΝΗ” του Σοφοκλή
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Πρωταγωνιστούν: Ιωάννα Παππά, Νικήτας Τσακίρογλου, Σταύρος Ζαλμάς
3 Αυγούστου 2016: Θεατρική παράσταση: “ΠΛΟΥΤΟΣ” του Αριστοφάνη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος,Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαικάλης, Τάσος Γιαννόπουλος
29 Ιουλίου ώρα: 20.00 – 23.00: Σεμινάριο (workshop) από τον σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου Κο Νίκο Καταγεώργο με τίτλο Μάσκα και τραγικό (Κτίριο Συγγρού)
12 Αυγούστου 2016: Θεατρική παράσταση: “ΕΡΩΦΙΛΗ” του Γεωργίου Χορτάτση
Σκηνοθεσία: Γιάννη Νικολαΐδη
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Νικολαΐδης, Φωτεινή Φιλοσόφου
21 Αυγούστου 2016: Θεατρική παράσταση: “ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ”
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα
Το 30ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων υποστηρίζουν:
Το Κορδόσειο Κοινωφελές Ίδρυμα, οι Ελληνικές Αλυκές Α.Ε., η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας Χριστίνα Σταρακά, ο Β’ Αγροτικός Συνεταιρισμός Κατοχής, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και οι επιχειρήσεις ΣΑΩ ΑΒΕΕ Κουρκουμέλης Ιωάννης και ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε. Ζούκας Κων/νος.
http://www.aixmi-news.gr