Μια βεντέτα που έχει πνίξει στο αίμα δυο οικογένειες από το χωριό Αμάρι του Ρεθύμνου αναβιώνει τη Δευτέρα στα δικαστήρια του νησιού.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου δύο αδέρφια, 24 και 25 ετών που φέρονται να έστησαν ενέδρα το περασμένο καλοκαίρι, σε 63χρονο κτηνοτρόφο, Μανώλη Τζίτζικα και τον δολοφόνησαν για να τον εκδικηθούν για παλιότερο θάνατο του παππού τους. «Εμείς δεν είμαστε φονιάδες δεν θέλουμε αίμα, θέλουμε απλά τη δικαιοσύνη» λέει μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA η κόρη του θύματος.
«Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο με τον φόνο, να μας αφήσουν στην ηρεμία μας και τον πόνο μας. Άλλο είναι μια ενέδρα. Η συμπλοκή με την ενέδρα είναι τελείως διαφορετική» συνεχίζει η ίδια, που εξηγεί πως φοβάται τα αντίποινα, παρά το γεγονός πως οι κατηγορούμενοι βρίσκονται υπό κράτηση.
kori-thimatos-benteta-rethimno
Το χρονικό της βεντέτας στο Αμάρι Ρεθύμνου
«Πήγε με το πιστόλι, έσπασε το τζάμι και τον καθρέφτη και τότε τον σκότωσε» περιγράφει η κόρη του κτηνοτρόφου. Ο 24χρονος φερόμενος δολοφόνος έκλεισε τον δρόμο με το αυτοκίνητό του, ενώ πίσω του βρέθηκε ο 25χρονος αδερφός του, συγκατηγορούμενος κι αυτός, ώστε να μην μπορεί ο 63χρονος να διαφύγει.
Εκεί, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, τον εκτέλεσε πυροβολώντας τον στο κεφάλι. Στο αυτοκίνητο του θύματος, συνεπιβάτης εκείνη την ώρα ήταν ένας υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος τον βοηθούσε στις κτηνοτροφικές εργασίες, και τον οποίο ο 24χρονος κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει πυροβολώντας τον. Ο Αλβανός επέζησε και είναι μάλιστα στους μάρτυρες κατηγορίας.
Για αυτοάμυνα μιλούν οι φερόμενοι δράστες της βεντέτας
Τα δύο αδέρφια δεν αποδέχθηκαν τις κατηγορίες, με τον έναν να ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να βγάλει όπλο και να πυροβολήσει τον 63χρονο καθώς ήταν το θύμα που του επιτέθηκε πρώτο και ως εκ τούτου βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Από την πλευρά του, ο έτερος κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως δεν ήταν καν στο σημείο τη στιγμή του εγκλήματος.
autokinito-xorio-amari-rethimno-benteta
Οι οικογένειες, που κατοικούν στο Άνω Μέρος Αμαρίου, είχαν απασχολήσει τη δικαιοσύνη και το 2008, όταν μετά από συμπλοκή είχε σκοτωθεί συγγενής των κατηγορούμενων.

www.makeleio.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *