Μια ακόμη πρωτοποριακή ανακάλυψη για το σύμπαν έγινε χάρη στο τηλεσκόπιο James Webb της NASA.

Και τώρα σε μια από τις τελευταίες ανακαλύψεις του, το Webb έδωσε συνέχεια στο έργο του υπέρυθρου διαστημικού τηλεσκοπίου Spitzer της NASA.

Πριν από περίπου οκτώ χρόνια, το Spitzer ανακάλυψε επτά πλανήτες σε τροχιά γύρω από το ίδιο αστέρι, το οποίο αργότερα έγινε γνωστό ως TRAPPIST-1 στην επιστημονική κοινότητα.

Το αστέρι, το οποίο απέχει περίπου 40,7 έτη φωτός από τη Γη, ανακαλύφθηκε πριν από περίπου 24 χρόνια.

Και με το πόσο εντυπωσιακό είναι το προηγμένο τηλεσκόπιο, οι ερευνητές μπόρεσαν να ερευνήσουν έναν από τους πλανήτες που βρέθηκε.

Το TRAPPIST-1 b είναι σαν τη Γη στη σύνθεσή του, ενώ πιστεύεται επίσης ότι έχει παρόμοιο μέγεθος με τον πλανήτη μας.

Τα τελευταία ευρήματα ήταν πραγματικά πρωτοποριακά, καθώς είναι η πρώτη φορά που ανιχνεύθηκε φως να εκπέμπεται από άλλο πλανήτη εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

Σε δελτίο τύπου, η NASA ανέφερε: «Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στον καθορισμό του εάν οι πλανήτες που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από μικρά ενεργά αστέρια όπως το TRAPPIST-1 μπορούν να διατηρήσουν ατμόσφαιρες που απαιτούνται για την υποστήριξη της ζωής».

Δυστυχώς, ο πλανήτης δεν έχει ατμόσφαιρα, με τους επιστήμονες να ανακαλύπτουν ότι η μία πλευρά βρίσκεται στο μόνιμο σκοτάδι και η άλλη είναι στραμμένη προς το αστέρι του..newsbomb.gr/

Από xiromeropress