Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ :

Θα γίνουν covid-test σε εκπαιδευτικούς , και σε εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 11 Γενάρη. Με ποιον τρόπο? Μ αυτόν ακριβώς που άνοιξαν τον Σεπτέμβρη και που ήταν νομοτέλεια το κλείσιμό τους, παρά τις διαβεβαιώσεις των (ανεύθυνο)υπεύθυνων για το αντίθετο. …..
Και, μάλιστα, η κατάσταση σήμερα είναι τρομακτικά επιβαρυμένη, επιδημιολογικά ,σε σχέση με τον Σεπτέμβρη. Με κρούσματα ,νοσηλείες σε ΜΕΘ αλλά, δυστυχώς, και θανάτους στα ύψη.
Επειδή η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την παραπληροφόρηση ως το μοναδικό μέτρο εναντίον της πανδημίας και αδιαφορεί για την ουσία, ο σύλλογός μας απευθύνθηκε στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας ζητώντας να υποκαταστήσει το ανύπαρκτο υπουργείο στην ελάχιστη υποχρέωσή του: Τον άμεσο έλεγχο των εκπαιδευτικών με διαγνωστικό covid-test. Ο Δήμος μας ενημέρωσε ότι ανταποκρίνεται στο αίτημά μας και την Δευτέρα και Τρίτη όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα όρια του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, καθώς και οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, θα ελεγχθούν σε τοπικά μικροβιολογικά εργαστήρια. Το ίδιο ζητάμε να κάνει και ο Δήμος Ξηρομέρου, στα όρια του οποίου έχουμε σχολεία που ανήκουν στο σύλλογό μας.
Αυτό δεν απαλλάσσει το ΥΠΑΙΘ από τις υποχρεώσεις του απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Το αντίθετο! Γι αυτό και καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας, η οποία οδηγεί σε πλήρη απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μαθητών και εκπαιδευτικών. Και δηλώνουμε ότι δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης που καταστρέφουν το Δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα.

https://www.facebook.com/efthimiosmilonidis?

0Shares