Την ώρα της επίθεσης ήταν παρόντες η 22χρονη κόρη του η οποία μεταφέρεται ελαφρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο «Αττικόν» κι ο 45χρονος συμπέθερός του – Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών – Σήκωσαν και ελικόπτερο

Εκτέλεσαν στα Σκούρτα εναν απο τους πιο γνωστούς ανθρώπους της νύχτας που απασχόλησε τις αρχές την τελευταία 20ετια.

Σύμφωνα με πληροφορίες δυο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμου, «γάζωσαν» με καλάζνικοφ τον Γιάννη Σκαφτούρο και στη συνέχεια εξαφανίσθηκαν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 55χρονος Γιάννης Σκαφτούρος βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του , όπου βρισκόταν με περίπου 10 άτομα, συγγενείς και φίλους λόγω των εορτών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκε ελαφρά και η 22χρονη κόρη του η οποία διακομίζεται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο «Αττικόν» αλλά κι ο 45χρονος συμπέθερός του τον οποίο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών ενώ στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δράστες είναι πιθανότατα τέσσερα άτομα, τα οποία επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Όταν έφτασαν στο σπίτι κατέβηκαν και πυροβόλησαν και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στις μηχανές και εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου στο χώρο της νύχτας, καθώς το θύμα έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν για δολοφονία και άλλες σοβαρές εγκληματικές πράξεις.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Θηβών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr οι δράστες άφησαν μηχανή μεγάλου κυβισμού σε στενό σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του θύματος και φορώντας κουκούλα έφτασαν στην αυλή και άνοιξαν πυρ εναντίον του 55χρονου που βρίσκονταν έξω μαζί με αρκετά μέλη της οικογένειάς του και φίλους.

Ο βαρυποινίτης άρπαξε το όπλο του και ανταπέδωσε τα πυρά αλλά έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των δραστών.

Ποιος ήταν ο «Θείος Τζο»

Ο 55χρονος Γιάννης Σκαφτούρος ήταν ένας από τους πλέον γνωστούς ανθρώπους της νύχτας. Δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου, κατηγορήθηκε μεταξύ άλλων για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, για συμβόλαια θανάτου, εκρήξεις.

Τα τελευταια 3.5 χρονια, ειχε αποφυλακιστεί και κυκλοφορούσε ελεύθερος ενώ στη νύχτα, ο 55χρονος, ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Θείος Τζο». Το καλοκαίρι του 2018 και ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από μέλη της αλβανικής μαφίας.

Τον Φεβρουάριο του 2020, ο Γιάννης Σκαφτούρος συνελήφθη κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη Γλυφάδα για κατοχή ενός πιστολιού, σφαίρες, μαχαίρι και έναν ασύρματο ο οποίος ήταν συντονισμένος σε συχνότητες της Αστυνομίας.

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

protothema.gr

Από xiromeropress