Δεν θα επιτρέψουμε η ανικανότητα της δημοτικής αρχής να προκαλέσει υγειονομική και περιβαλλοντική κρίση στο Δήμο μας.
Για μια ακόμη φορά, η δημοτική αρχή παίζει την υγεία των δημοτών στα ζάρια, με απίστευτες μεθοδεύσεις, φέρνοντας στο δημοτικό συμβούλιο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή (εισήγηση Κυριακή μεσημέρι) το ζήτημα της επέκτασης της ισχύουσας σύμβασης καθαριότητας για 15 από τις 17 κοινότητες του Δήμου.
Καμία μέριμνα για το δημότη, μέσα στην καλοκαιρινή και τουριστική περίοδο, με προφανή υγειονομικό και περιβαλλοντικό κίνδυνο, αλλά και τεράστιο ενδεχόμενο περαιτέρω οικονομικής καταστροφής για τους συνδημότες μας που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης, σε περίπτωση σώρευσης απορριμμάτων.
Εμείς θέσαμε υποψηφιότητα και συμμετέχουμε στα κοινά, με στόχο να υπηρετήσουμε τους πολίτες και τον τόπο μας.
Γι’ αυτό δεν ψηφίσαμε ενάντια στην παράταση της ισχύουσας σύμβασης αποκομιδής απορριμμάτων για ένα απολύτως συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που ταυτίζεται με τη λήξη της τουριστικής περιόδου, όταν ο πληθυσμός και οι ανάγκες αυξάνονται ραγδαία, από επισκέπτες, αλλά και συμπατριώτες μας που επισκέπτονται τον γενέθλιο τόπο.
Θεωρούμε ανεύθυνη τη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία κινήθηκε αποκλειστικά στην κατεύθυνση της άντλησης μικροπολιτικού οφέλους.
Ταυτόχρονα στη σχετική συζήτηση καταγγείλαμε με την αρμόζουσα οξύτητα τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής, που μέχρι σήμερα δεν έχει απευθυνθεί με κανένα έγγραφο σε αρμόδιες αρχές για την αναζήτηση μιας βιώσιμης λύσης, μακριά από τη λογική της πλήρους ιδιωτικοποίησης μιας βασικής δημόσιας υπηρεσίας, που η ίδια η δημοτική αρχή επέλεξε και μακριά από την αμαρτωλή σύμβαση που συνήψε με τον συγκεκριμένο ιδιώτη και την οποία έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα. Γι’ αυτό εξάλλου και αρνηθήκαμε να δόσουμε θετική ψήφο.
Η στάση μας αυτή δεν θα πρέπει να ερμηνευτεί από κανέναν και οπωσδήποτε όχι από τη δημοτική αρχή ως μεταβολή της βασικής μας θέσης για την δημοτική αποκομιδή. Εξηγήθηκε εξάλλου η άρνησή μας να συμπράξουμε σε οποιαδήποτε περαιτέρω συνέχιση του ίδιου καθεστώτος έστω και για μία μέρα περαιτέρω.
Ανεξαρτήτως βέβαια των ευθυνών της δημοτικής αρχής, το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να προχωρήσει στην έγκριση πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού στην καθαριότητα, αλλά και σε όλο το φάσμα των αναγκών των ΟΤΑ, ιδίως αφού πλέον δεν υπάρχει ο περιορισμός των μνημονίων και του συμφώνου σταθερότητας (λόγω της πανδημίας). Η λογική της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των θεμελιωδών υπηρεσιών των ΟΤΑ μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
«Συμφωνία Ελπίδας»
Ανακοίνωση για το δ.σ. της 12.07.2021 (2/2)
Η σχετική συζήτηση στο βίντεο από το 11ο λεπτό.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *