Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Συνάντηση με τη νέα ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Δυτικη Ελλάδα...

Συνάντηση με τη νέα ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Δυτικη Ελλάδα ή Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.


Συνάντηση με τη νέα ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Δυτική Ελλάδα είχε σήμερα, Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, στο γραφείο της, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.
Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων τους ο Αρχιπύραρχος Γιάννης Πετρούτσος, Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας, ο Πύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσίων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και ο Πυραγός Ανδρέας Λούρμπας συνομίλησαν με την Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά η οποία τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τόσο των ίδιων όσο και των πυροσβεστών της περιοχής μας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ακόμη ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιάννης Τέγας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η συνέχιση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα καθώς και κρίσιμο τομέα της αντιπυρικής προστασίας στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως συνέβη και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πυράρχου Χρ. Μπόκα στην Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Σταρακά, ο Αρχιπύραρχος Γιάννης Πετρούτσος ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την ενίσχυση του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, με την απόφαση που έχει υπογραφεί για ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», καθώς είναι γνωστό πως θα υπάρξει από αυτό το πρόγραμμα προμήθεια συνολικά 29 πυροσβεστικών οχημάτων (28 υδροφόρες και 1 βυτιοφόρο)με συνολικό προϋπολογισμό κόστους στα 6.997.000 ευρώ.
«Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές μας δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους για το κοινωνικό σύνολο και επιδεικνύουν αληθινή αφοσίωση στο έργο τους. Η Περιφέρεια κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίζει και να ενισχύει αυτή την προσπάθεια. Θέλουμε την Πολιτεία ακόμη πιο κοντά μας γιατί η προστασία της ανθρώπινης ζωής της περιουσίας και του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταρακά, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες της προς τους Διοικητές και τα στελέχη της Πυροσβεστικής για όλα όσα προσφέρουν στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων και των πυρκαγιών.

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ