ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή της γιαγιάς,παραδοσιακοί τηγανητοί κεφτέδες!

%ce%ba%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b5%ce%b4%ce%b5%cf%82
Ποιός δεν μεθάει γευστικά με τους νοστιμότατους παραδοσιακούς κεφτέδες που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας και η συνταγή βέβαια έχει περάσει απο γενιά σε γενιά μέχρι τις μέρες μας δείτε αναλυτικά:
Υλικά

500 γραμ.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος

1/2 και παραπάνω φραντζόλα ψωμί βρεγμένο και στιμμένο πολύ καλά [και με την κόρα ]

1 αβγό

2 κουταλ. σούπας δυόσμο

μαιντανό

3 κουτ. σούπας ξύδι κλασικό

2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη στο (χοντρό)

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για μέσα στο μείγμα

2 κουτ. Canderel σε σκόνη

ελαιόλαδο για το τηγάνι

αλεύρι

αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το κιμά σε ένα μπολ και ζυμώνετε πολύ καλά να γίνουν ένα. Καλό είναι να το αφήσετε λίγο να τραβήξουν τα μυρωδικά -όσο πιο πολύ μπορείτε τόσο πιο καλά. Η γιαγιά τα ζύμωνε από το βράδυ καμιά φορά και τα ‘βαζε στο ψυγείο και τηγάνιζε την άλλη μέρα και μοσχομύριζε η γειτονιά! Βάζετε σε ένα αλουμινόχαρτο ή μία λαδόκολλα αλεύρι και πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια τα οποία όταν τα αλευρώνουμε τα πατάμε λίγο στην μέση. Τα βάζετε γύρω-γύρω από το αλεύρι να είναι έτοιμα και συγχρόνως έχετε βάλει το τηγάνι στη φωτιά με το λάδι να κάψει. Η ποσότητα πρέπει να σκεπάζει τον μισό κεφτέ. Αλευρώνετε να μείνει αλεύρι (μην τα τινάζετε εντελώς), τηγανίζετε σε καυτό λάδι και μετά χαμηλώνετε για λίγο, και ξανά ανεβάζετε τη θερμοκρασία να πάρουν σκούρο χρώμα και να ξεροψηθούν και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και μετά σε πιατέλα.

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.