%ce%ba%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b5%ce%b4%ce%b5%cf%82
Ποιός δεν μεθάει γευστικά με τους νοστιμότατους παραδοσιακούς κεφτέδες που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας και η συνταγή βέβαια έχει περάσει απο γενιά σε γενιά μέχρι τις μέρες μας δείτε αναλυτικά:
Υλικά
500 γραμ.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος
1/2 και παραπάνω φραντζόλα ψωμί βρεγμένο και στιμμένο πολύ καλά [και με την κόρα ]
1 αβγό
2 κουταλ. σούπας δυόσμο
μαιντανό
3 κουτ. σούπας ξύδι κλασικό
2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη στο (χοντρό)
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για μέσα στο μείγμα
2 κουτ. Canderel σε σκόνη
ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλεύρι
αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το κιμά σε ένα μπολ και ζυμώνετε πολύ καλά να γίνουν ένα. Καλό είναι να το αφήσετε λίγο να τραβήξουν τα μυρωδικά -όσο πιο πολύ μπορείτε τόσο πιο καλά. Η γιαγιά τα ζύμωνε από το βράδυ καμιά φορά και τα ‘βαζε στο ψυγείο και τηγάνιζε την άλλη μέρα και μοσχομύριζε η γειτονιά! Βάζετε σε ένα αλουμινόχαρτο ή μία λαδόκολλα αλεύρι και πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια τα οποία όταν τα αλευρώνουμε τα πατάμε λίγο στην μέση. Τα βάζετε γύρω-γύρω από το αλεύρι να είναι έτοιμα και συγχρόνως έχετε βάλει το τηγάνι στη φωτιά με το λάδι να κάψει. Η ποσότητα πρέπει να σκεπάζει τον μισό κεφτέ. Αλευρώνετε να μείνει αλεύρι (μην τα τινάζετε εντελώς), τηγανίζετε σε καυτό λάδι και μετά χαμηλώνετε για λίγο, και ξανά ανεβάζετε τη θερμοκρασία να πάρουν σκούρο χρώμα και να ξεροψηθούν και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και μετά σε πιατέλα.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *