ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Οι τελευταίες «πινελιές» μπαίνουν σε έναν ρηξικέλευθο σχεδιασμό του Υπουργείου Εσωτερικών για την σύσταση στην Αιτωλοακαρνανία Μητροπολιτικού Δήμου, με την συνένωση των δήμων Μεσολογγίου και Αγρινίου.

Ο νέος Μητροπολιτικός δήμος θα ονομαστεί Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με την έδρα των κεντρικών υπηρεσιών και του δημοτικού συμβουλίου να είναι το Αγρίνιο.

Ως «προίκα» στο νέο δήμο θα δοθεί η κατασκευή με διαδικασίες “Fast track” τούνελ που θα συνδέει τον κόμβο της Συκιάς με τον κόμβο της Ιονίας Οδού στο Μεσολόγγι, δίνοντας έτσι άμεσο τέλος στο ζήτημα της σύνδεσης του Αγρινίου αφενός με την Ιονία Οδό αλλά και μειώνοντας σημαντικά τις χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ περιοχών του Μεσολογγίου και του Αγρινίου. Μάλιστα για τη χρηματοδότηση του έργου έχουν εξασφαλιστεί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Παράλληλα, με το νέο δήμο δίνονται οριστικές λύσεις σε δυο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μεσολόγγι δηλαδή αυτά των σκουπιδιών και της ΔΕΥΑΜ αφού θα υπάρξει ενιαίος φορέας διαχείρισης.

Σημαντικό βήμα θα γίνει και στον τομέα του πολιτισμού αφού το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου θα μετονομαστεί σε ΔΗΠΕΘΕ Οινιαδών και θα έχει επίκεντρο των δραστηριοτήτων το ομώνυμο αρχαίο θέατρο.

Ένα άλλο σημαντικό όφελος που προκύπτει από τον σχεδιασμό είναι η σύσταση μιας πανίσχυρης τεχνικής υπηρεσίας που θα «τρέξει» χωρίς καθυστερήσεις το νέο ΕΣΠΑ.

«Με τον σχεδιασμό αυτό μπαίνει τέλος σε έναν άκρατο τοπικισμό που έχει αποτελέσει τροχοπέδη στην πρόοδο των δυο περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας και ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής. Υπάρχει πρόνοια, για ισοκατανομή κονδυλίων κλπ. για όλες τις περιοχές του νέου δήμου αλλά και για τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες στα κατά τόπους κοινοτικά συμβούλια» μας μετέφερε πηγή του ΥΠ.ΕΣ..

/messolonghinews.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress