Μια απίστευτη ταλαιπωρία υφίσταται η οικογένεια του μηχανοδηγού Δημήτρη Μασσαλή που βρήκε τραγικό θάνατο στο δυστύχημα των Τεμπών την 28η Φεβρουαρίου 2023, όταν από τη σύγκρουση το σώμα του εκσφενδονίστηκε έξω από το βαγόνι. Ήταν η μοναδική σορός που δεν κάηκε αλλά υπέστη παραμόρφωση λόγω των χτυπημάτων.

Η ταλαιπωρία της οικογένειάς του η οποία έχει εκφράσει την επιθυμία να αποτεφρώσει τη σορό του παιδιού, οφείλεται στο γεγονός ότι η ληξίαρχος Τεμπών δεν εξέδωσε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου επειδή ο νόμος 4277/2014 λέει ότι αυτή εκδίδεται 60 ώρες μετά το θάνατο του ατόμου και εφόσον πρόκειται για δυστύχημα έχει βγει και η «πιστοποίηση ιατροδικαστή που βεβαιώνει ότι η αιτία θανάτου δεν χρήζει περαιτέρω ιατροδικαστικής διερευνήσεως». Σημειώνεται ότι το ληξιαρχείο Τεμπών, φιλοξενείται στη Λάρισα.

Οι 60 ώρες μαζί με τις ώρες στην ιατροδικαστική υπηρεσία ολοκληρώθηκαντην Παρασκευή σύμφωνα με το δήμαρχο Τεμπών και  η ληξίαρχος αρνήθηκε να εκδώσει την ληξιαρχική πράξη στο μεταξύ ακολουθώντας κατά γράμμα το νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια απευθύνθηκε στον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό ενώ υπήρξε και τηλεφώνημα από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το γραφειοκρατικό θέμα εφόσον πρόκειται και για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά από το ληξιαρχείο η απάντηση ήταν αρνητική. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε ένα έγγραφο ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Αυτό όμως αναμένεται να κατατεθεί αύριο και να «ξεμπλοκάρει» την υπόθεση.

Η οικογένεια έχει απευθυνθεί και με τη βοήθεια των υπεύθυνων του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας αλλά και του γραφείου τελετών σε άλλο Ληξιαρχείο προκείμενου να βγει η ληξιαρχική πράξη και στη συνέχεια η άδεια ταφής ώστε να παρθεί η σορός από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται για να αποτεφρωθεί.  
https://www.protothema.gr/

Από xiromeropress