Tην έκδοση εγκυκλίου για τη ρύθμιση των οφειλών στην κοινωνική ασφάλιση, που δεν εντάσσονται στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, εν μέσω απειλών των ΚΕΑΟ σε αγρότες για κατασχέσεις ακόμη και για χρέη κάτω των 5.000 ευρώ προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Η προωθούμενη ρύθμιση θα προβλέπει πως τα ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, θα μπορούν να ρυθμιστούν από τους ενδιαφερόμενους αγρότες, σε έως και 36 δόσεις.
Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», σημείωσε πως: «Εκεί θα είναι ακόμη πιο ευέλικτη η διαδικασία, θα είναι πολύ πιο απλή και πιο άμεση η εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων να μπουν στις ρυθμίσεις αυτές».
Παράλληλα, υπενθύμισε πως «θα είναι πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών στο προφίλ του οφειλέτη».
Προς διευθέτηση έως και σε 120 δόσεις
Με τις έως τώρα πληροφορίες, η επικείμενη ρύθμιση θα αφορά αποκλειστικά οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (ταμεία) και τα ποσά έως 3.000 ευρώ θα μπορούν να ρυθμιστούν σε έως και 36 δόσεις ενώ για υψηλότερα χρέη, μέχρι 20.000 θα υπάρχει η δυνατότητα διευθέτησης σε έως και 120 δόσεις.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος, μόνο τα χρέη άνω των 5.000 ευρώ εντάσσονταν στα ΚΕΑΟ.
Από τα τέλη του 2016 όμως, πέρασαν στα Κέντρα Είσπραξης και χρέη κάτω των 5.000 ευρώ προς το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *