Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021
Αρχική ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ-ΗΘΟΠΟΙΟΙ Σ.Καζαντζιδης:Ο Κούρκουλος σηκώνεται απ' το τραπέζι και έρχεται και τραγουδάμε αγκαλιασμένοι Και...

Σ.Καζαντζιδης:Ο Κούρκουλος σηκώνεται απ' το τραπέζι και έρχεται και τραγουδάμε αγκαλιασμένοι Και στη συνέχεια τον μαχαιρώνουν.»


Σε μια ταινία ο Κούρκουλος σηκώνεται απ’ το τραπέζι και έρχεται και τραγουδάμε αγκαλιασμένοι “Ο δρόμος είναι σκοτεινός”. Και στη συνέχεια — ήταν η απαίτηση του σκηνοθέτη — τον μαχαιρώνουν.»
(«Υπάρχω», σελ. 227, Εκδόσεις Λιβάνη)
Έτσι αφηγείται ο Στέλιος Καζαντζίδης — στα 1980, στον Βασίλη Βασιλικό, την επαγγελματική του «επαφή» με τον κινηματογράφο, αλλά και την ανάμνησή του από τα γυρίσματα της ταινίας «Οι αδίστακτοι».
Στο απόσπασμα της ταινίας, που ακολουθεί, πέραν των πρωταγωνιστών ηθοποιών, (του Νίκου Κούρκουλου και της Μαίρης Χρονοπούλου) και των Καζαντζίδη και Μαρινέλλας, διακρίνονται ο Δημήτρης Τζάρας (όρθιος με το μπαγλαμά), ο Σπύρος Ευσταθίου (μπουζούκι), ο Πάνος Ιατρού (κόντρα — μπάσο), και στα δεξιότερα του πάλκου ο πολύ νέος, τότε, Χρήστος Νικολόπουλος.

http://tsimoudianews.blogspot.gr